Een seniorenbed op maat

U bevindt zich hier: BlogEen seniorenbed op maat?

Een seniorenbed op maat

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde start van de dag. Tijdens de dag doet u veel indrukken op. Al deze indrukken worden in de nacht verwerkt. Ook herstelt uw lichaam zich ’s nachts van alle fysieke inspanningen van die dag. Het is daarom erg belangrijk om in een bed te slapen dat maximaal ondersteuning biedt aan uw lichaam.
Bij een doorsnee slaapwinkel wordt er gevraagd naar uw wensen. Slaapt u het liefst op een harde ondergrond, of wilt u liever wat zachter liggen? Maar het gaat er vooral om wat het beste voor u is, een seniorenbed die compleet en op maat gemaakt is.


De vorm van uw lichaam

Zowel van de zijkant als van de achterkant heeft uw lichaam een S-vorm. Uw schouders steken uit, uw rug is wat hol en uw achterwerk steekt weer uit. Dit is ook de basis voor ons maatwerk; uw schouders, taille en heupen. U kunt dit het beste vergelijken met als u comfortabel op het strand wil gaan liggen. Als u snel uw badlaken uitrolt en gaat liggen, merkt u al snel dat het niet comfortabel ligt. Maar op het moment dat u een holling maakt voor uw achterwerk en schouders en iets een bolling voor uw rug en hoofd, merkt u direct dat het een stuk aangenamer ligt. Dit principe geldt ook voor een matras.


Matras op maat laten maken

Om u lichaam maximaal steun te bieden in de nacht is het verstandig om een matras op maat te laten maken. Hierbij zijn de schouders, taille en heupen de belangrijkste meetpunten. Door deze drie meetpunten vast te leggen, is het mogelijk het perfecte matras op maat te laten maken. Let er op bij de aanschaf dat u een slaapgarantie krijgt. Het is namelijk mogelijk dat u toch niet goed ligt op het matras en een aanpssing nodig heeft. Een goed matras gaat ongeveer 10 jaar mee. Dan moet een matras op maat natuurlijk wel perfect liggen.


Lijst van inmeetpunten:
1. Schouderbreedte, zodat uw schouder goed kan wegzakken in het matras. Hierdoor kan de ruggenwervel spanningsvrij liggen.
2. Schouderhoogte, om de zoneverdeling te bepalen. Op deze manier krijgt uw schouder altijd op de juiste plek de juiste steun.
3. Taillebreedte, om te bepalen welke ondersteuning uw lichaam nodig heeft in deze zone.
4. Taillehoogte, zodat de ondersteuning van de taille op de juiste plek plaatsvindt.
5. Heupbreedte, ook hier geldt weer dat uw heup hierdoor goed kan wegzakken in het matras. Door de maten hiervan goed in kaart te hebben, zorgt dit voor een goede drukverdeling.
6. Heuphoogte, om de heupen op de juiste plek in het matras ondersteuning te kunnen geven.
7. Lengte, uw lengte bepaalt de maatvoering en de zoneverdeling van uw matras.
8. Gewicht, de combinatie lengte en gewicht bepalen de hardheid van uw slaapcomfort.
9. Geslacht, de lichaamsbouw van een man en vrouw verschillen nogal van elkaar. Zo heeft een vrouw over het algemeen bredere heupen en een man bredere schouders.

Levensduur van uw matras op maat

De matrassen van Well-Fair worden volledig op maat gemaakt. Maar dat is niet het enige voordeel. U ziet op de afbeelding aan beide kanten de drie blauwe veringen. Die zorgen ervoor dat u het matras kunt omdraaien. Ook kunt op beide kanten van het matras liggen, dat houdt in dat u op 4 verschillende manieren op het matras kan liggen zonder dat u aan comfort verliest. Op deze manier haalt u het maximale rendement uit het matras. Het beste is om het matras elke keer te draaien op het moment dat u ook het bed verschoond, zo kan het matras minimaal 10 jaar meegaan.

Boxspring

Ook de boxspring, of simpel gezegd het onderstel wordt afgestemd op uw lichaam. Het is zelfs zo dat wanneer u het matras van de boxspring zou afhalen dat u ook nog comfortabel kan liggen. Dit kan bijvoorbeeld niet op een lattenbodem. Dit geeft aan hoeveel comfort een goede boxspring geeft. Een boxspring is er niet voor gemaakt om te kunnen draaien, hier zijn de zones niet gespiegeld.