Voordelen van een seniorenbed

Voordelen van een seniorenbed

Een seniorenbed of ook wel hoog-laag bed genoemd, is op het oog net een gewoon bed. In de praktijk biedt een seniorenbed vele voordelen ten opzichte van een gewoon bed. Het is ook goed om te weten dat een seniorenbed er ook in allerlei soorten en maten is. Het seniorenbed is als één- en tweepersoonsbed verkrijgbaar. De meest verkochte maten zijn 80x200 of 120X200. Bent u benieuwd naar de pluspunten van dit bed? Hieronder vindt u alle verschillen en voordelen op rij.


Seniorenbed is elektrisch verstelbaar

Het grootste verschil tussen een gewoon bed en een seniorenbed zit hem in de verstelbaarheid. Doordat het bed verstelbaar is, kunt u op een comfortabele manier in- en uitstappen, met rechte rug het bed opmaken en zeer gemakkelijk stofzuigen onder het bed.


Bijna alle seniorenbedden zijn elektrisch verstelbaar, maar een goed seniorenbed heeft nog iets speciaals. Een elektrisch verstelbaar bed zonder zichtbare draden en motoren. Dan zult u denken, wat is het voordeel van weggewerkte motoren en draden behalve dat het mooi is? Elektrische delen zijn vaak echte stofmagneten. Op deze manier trekt het bed veel minder stof aan, wat gunstig is voor de levensduur van uw bed.

Naast het feit dat het belangrijk is dat motoren en draden weggewerkt zijn, is het ook prettig dat het bed geruisloos is. Dit is een stuk prettiger dan wanneer u elke keer weer een storend geluid hoort als het bed versteld moet worden. Ook is het verstandig om goed te kijken naar de afstandsbediening. Is deze makkelijk in gebruik? Zitten er niet teveel knoppen op en kunt u er in het donker ook nog goed mee overweg? Allemaal belangrijke punten om goed op te letten bij aanschaf.

Seniorenbed op wielen en poten

Vaak kunt u kiezen tussen een seniorenbed op wielen òf een seniorenbed op poten. Beide varianten hebben voordelen maar ook nadelen. Gezien de verrijdbaarheid en dus deelbaarheid van de bedden zullen de meeste mensen kiezen voor wielen. Het grootste nadeel van een seniorenbed op wielen is het op de rem zetten. Wanneer het bed op de juiste plek gereden is, zal in 9 van de 10 gevallen het klipje precies aan de verkeerde kant zitten. U moet zich dan in allerlei vervelende houdingen manoeuvreren om het bed op de rem te zetten. Gelukkig zijn er dus ook bedden met wielen èn poten.


Deelbare seniorenbedden

Een seniorenbed op poten kan deelbaar zijn, maar of u deze bedden zonder moeite uit elkaar kunt zetten, is dan nog maar de vraag. De beste optie is daarom een deelbare boxspring met wielen èn poten. Zo is de boxspring makkelijk te verrijden en dus deelbaar. Stofzuigen en dweilen onder het bed is op deze manier een fluitje van een cent.


Seniorenbed van Well-Fair

Wat maakt een seniorenbed van Well-Fair dan zo speciaal ten opzichte van alle andere seniorenbedden? Onze bedden zijn voorzien van een unieke en zeer makkelijk te bedienen poot- wielconstructie.


Daarnaast is het matras lichter van gewicht dan vergelijkbare matrassen en door de makkelijke handvatten eenvoudig te keren. Dit is een belangrijk punt om bij voorkeur 1 keer per maand te doen, zodat uw matras zo lang mogelijk mee gaat. Ook is het bed voorzien van een anti-slip laag. Op deze manier ligt het matras altijd vast op het bed, wel zo handig met alle standen waarin het bed te verstellen is.


Tot slot is het seniorenbed voorzien van ledverlichting. Deze licht automatisch op wanneer u in de buurt van het bed komt. De verlichting blijft gedurende een korte periode aan. Wanneer u bijvoorbeeld 's nachts uit bed stapt, heeft u daarna genoeg tijd om weer veilig verlicht richting uw bed te lopen en in te stappen.