Wat is een seniorenbed?

U bevindt zich hier: BlogWat is een seniorenbed?

Wat is een seniorenbed?

07-10-2020

Een seniorenbed, ook wel hoog laag bed genoemd, is een bed wat veel meer voordelen heeft dan een ‘’gewoon bed’’. Een goed bed wordt nog regelmatig onderschat. Overdag bent u in beweging en bezig met van alles en nog wat. Een goede nachtrust heel belangrijk. In de nacht moet uw lichaam weer maximaal kunnen herstellen van de bezigheden overdag. Dit herstellen gaat alleen wanneer u in de nacht maximale ondersteuning en comfort kan bieden aan uw lichaam.


Perfecte in- en uitstap hoogte

Veel senioren hebben moeite met opstaan omdat het bed vaak te laag is. Een seniorenbed heeft alles om makkelijk te kunnen opstaan, zodat u de dag goed uitgerust kunt beginnen. Zo heeft het de perfecte in- en uitstaphoogte, omdat deze bedden elektrisch verstelbaar zijn. Op deze manier wordt uw rug minder belast en kunt u ’s ochtends gemakkelijk opstaan en fit aan uw dag beginnen.


Verschillende verstelmogelijkheden

Met de afstandsbediening kunt u het bed gemakkelijk in meerdere standen zetten. De afstandsbediening heeft maar enkele knoppen en is hierdoor heel simpel te bedienen. Ook heeft het nog een leuke functionaliteit. Wanneer het donker is en u pakt de afstandsbediening op, dan gaat deze oplichten, ontzettend handig!

Het seniorenbed is uiteraard voorzien van de bekende nek- rug- en voetenstanden welke omhoog en omlaag kunnen. Maar daarnaast is het bed ook nog uitgerust met twee extra standen, de relaxstand en de pull-back stand.


De relaxstand zegt het al, het is de perfecte stand om heerlijk te relaxen of een goed boek te lezen. De pull-back stand is een bijzondere stand en echt uniek voor een bed. Het hoofdeind blijft op zijn plaats terwijl uw rug en benen in een comfortabele positie worden gebracht. Het voordeel hiervan is dat uw nachtkastje altijd binnen handbereik blijft.

Voordelen in het huishouden

Een seniorenbed is een groot voordeel in het huishouden. Doordat het bed op hoogte gezet kan worden en deelbaar is, kunt u heel gemakkelijk stofzuigen onder het bed. Daarnaast geeft het op hoogte stellen nog een voordeel in het huishouden. Op deze manier kunt u gemakkelijk met een rechte rug het bed opmaken. Een klus die elke dag weer gedaan moet worden en veel problemen kan opleveren voor uw rug. Met een seniorenbed in huis wordt dit weer een fluitje van een cent.


Makkelijk te veranderen in een zorgbed

Een seniorenbed is helemaal voorbereid op de toekomst. Hopelijk heeft u het nooit nodig of wordt het zo lang mogelijk uitgesteld, maar ons seniorenbed kan in een handomdraai veranderd worden tot een zorgbed. Zo kunnen er makkelijk bedhekjes, papegaai en een infuuszak gemonteerd worden. Zo kunt u toch blijven genieten van het comfort van uw eigen bed.