Wat is een zorgbed?

Waarom kiezen voor een zorgbed?

Op het moment dat iemand zorg aan bed nodig heeft is het belangrijk dat er een zorgbed aanwezig is. Sterker nog, de ARBO-wetgeving eist zelfs dat er een zorgbed aanwezig is, anders mag er geen zorg aan bed gegeven worden.

Een zorgbed is een bed wat in zijn geheel omhoog en omlaag kan, zodat de zorgverlener met een rechte rug de zorgbehoevende kan verzorgen. Daarnaast kan het bed in verschillende standen gezet worden. Dit zorgt ervoor dat de zorgbehoevende in de meest prettige posities in het bed kan liggen of zelfs zitten.

 

Kijk op de pagina verstelmogelijkheden voor de functionaliteiten. 

 

Voordelen van een zorgbed

Een zorgbed heeft vele voordelen voor zowel de zorgbehoevende als voor de zorgverlener. Wel zo prettig als beide partijen zich goed hierbij voelen.

Voordelen van een zorgbed voor de zorgbehoevende:

• Hoog laag functie voor een juiste in- en uitstaphoogte
• Verstelbaar hoofdeinde; dit zorg voor extra ondersteuning bij het uitstappen.
• Een gebogen beenondersteuning
• Relaxstand, om lekker te lezen of puzzelen

Voordelen van een zorgbed voor de zorgverlener:

• Perfecte werkhoogte
• Geen moeilijke tilbewegingen of diep bukken
• Makkelijk te verplaatsen

Mevrouw staat bij zorgbed

Naast de besproken voordelen van een zorgbed, heeft een zorgbed natuurlijk veel meer te bieden. Want alleen hoog laag functionaliteiten en verstelmogelijkheden maakt een bed nog niet tot een zorgbed.

 

Wielen

Zorgbedden zijn voorzien van wielen. Op deze manier kan het bed makkelijk verplaatst worden. Op deze manier kan er ook goed en gemakkelijk schoongemaakt worden onder het bed.

Papegaai

Een papegaai zorgt ervoor dat wanneer u zich minder sterk voelt maar nog een goede armkracht heeft u zich makkelijk in en/of uit het bed kan verplaatsen. Ook kunt u zich hier gemakkelijk aan optrekken om overeind te komen of uit bed te stappen.

Infuushouder

Ook is een zorgbed voorzien van een infuushouder. Deze kan makkelijk gemonteerd worden en de slangen kunnen op de juiste hoogte gehangen worden. Dit voorkomt dat de slangen achter obstakels blijven hangen.

Bedhekken

Bedhekken, zijhekken of onrusthekken, vele benamingen maar allemaal met dezelfde functie. De hekken zorgen ervoor dat je niet uit bed kunt vallen en hierdoor geen vervelend letsel kan oplopen.

 

Arbo regels

Om de zorgverlener te beschermen tegen fysieke klachten zitten er eisen aan een hoog laag bed. Zo moet een bed verrijdbaar zijn en op de juiste hoogte gebracht kunnen worden. De bedden van Well-Fair voldoen aan de gestelde ARBO-regels.

 

Het zorgbed van Well-Fair

 

In 2013 heeft Well-Fair het LevelFit bed ontworpen. Het idee is ontstaan na aanleiding van een eigen ervaring. In een ziekenhuisbed heb je wel de functionaliteiten van een zorgbed maar niet het comfort van je eigen bed. Een Level-Fit bed heeft beiden, alle comfort van een mooi boxspringbed en in een handomdraai om te toveren tot een zorgbed van hoge kwaliteit en goed gekeurd volgens de ARBO-regels. Meer weten over dit unieke zorgbed? Vraag dan gratis de brochure aan.

Meer informatie over het zorgbed
Terug naar overzicht