Levensloopbestendige woning

Zo lang mogelijk zelfstandig van het leven kunnen genieten.

U bevindt zich hier: Levensloopbestendige woning

Levensloopbestendige woning voor in de toekomst
Er komt een moment waarop u gaat nadenken over de toekomst. U blijft natuurlijk het liefste in uw eigen woning wonen zolang het kan. Dat voelt vertrouwd, u kent de buurt en u heeft een band opgebouwd met uw buren. Om zo lang mogelijk van uw huis te kunnen genieten, is het belangrijk om na te denken over een levensloopbestendige woning.


Wat is een levensloopbestendige woning?
In een levensloopbestendige woning zijn allerlei oplossingen aangebracht die het mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ook wanneer u in de toekomst onverhoopt minder goed ter been raakt. Of dat er andere redenen zijn waardoor u minder goed mobiel bent. Het allerbelangrijkste bij een levensloopbestendige woning is dat u zich veilig door het huis kan verplaatsen zonder dat u bang hoeft te zijn voor ongelukken.

Aan welke oplossingen kunt u denken bij een levensloopbestendige woning?

 • Inloopdouche
 • Antislipvloer
 • Traplift
 • Seniorenbed
 • Seniorenstoel
 • Douchetoilet
 • Sunshower
 • Lage drempels
 • Goede verlichting
 • Beugels
 • Inductiekookplaat

Waar moet u beginnen?

Een valpartij zorgt vaak voor een flinke domper op de zelfredzaamheid. Helaas is een valpartij het meest voorkomende ongeval onder senioren. Het is daarom erg van belang om ervoor te zorgen dat u in huis er alles aan gedaan heeft om de kans op vallen te beperken. Wat kunt u hiervoor doen?


1. Zorg ervoor dat de vloer in de badkamer en de trap anti-slip zijn. Het is ook verstandig om in de badkamer naast anti-slip te zorgen voor extra steunen en een douchestoel.
2. De verlichting in huis moet perfect zijn. Zorg dat u op alle gewenste plekken het licht aan en uit kan doen, zodat u niet in het donker naar de slaapkamer hoeft te lopen. Als u gebruik maakt van veel nachtlampen of schemerlampen, zorg er dan voor dat de draden niet loshangen.
3. Verwijder tapijten uit uw woning. Tapijten geven vaak sfeer in een woning, maar ze zijn ook gevaarlijk. Opkrullende hoeken, makkelijk te verschuiven of stroefheid door een versleten tapijt. Een val door een tapijt is zo gemaakt.
4. Tot slot kunt u ook nadenken over het aanschaffen van gemaksproducten. U kunt hierbij denken aan een seniorenstoel, hoog laag bed of een douchetoilet. Deze producten dragen bij aan het gemak in huis en hierdoor kunt u langer zelfstandig thuis wonen.


Uiteraard is het ook belangrijk om zelf voldoende te bewegen om fit en sterk te blijven. Wanneer u het nog kunt, ga dan regelmatig een blokje om of stap even op de fiets. Hoe mobieler u blijft, hoe kleiner de kans op valpartijen. Ook het aanleren van veilige gewoontes zal hier een positief effect op hebben.

Goed ouder worden, begint bij goed wonen

Het is bekend dat Nederland de komende jaren steeds meer vergrijst. In 2040 is ruim een kwart van de Nederlandse bevolking 65 jaar of ouder. Het is daarom belangrijk dat er voldoende opties zijn om goed te wonen. Helaas is huisvesting momenteel voor jong en oud een groot probleem. Om deze reden wordt het ombouwen van uw huis tot een levensloopbestendige woning steeds populairder.


Waarom is een levensloopbestendige woning zo belangrijk?

De vraag naar een levensloopbestendige woning neemt forst toe. Maar waarom is het zo belangrijk? In het geval van een koophuis heeft u jarenlang geïnvesteerd in uw woning om deze goed te onderhouden en naar wens te maken. Het is een plek waar u zich thuis voelt. Leeftijd hoeft daarom helemaal geen reden te zijn om te verhuizen. Er zijn genoeg mogelijkheden om uw huis levensloopbestendig te maken. Dit zorgt ervoor dat u niet hoeft te kijken naar een aanleunwoning of een verzorgingstehuis. In het verleden was het vrij gebruikelijk om op een bepaald moment te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Maar tegenwoordig is dat anders. De overheid ziet het liefst dat senioren zo lang mogelijk thuis blijven wonen en daarom zijn er ook steeds minder vergoedingen voor een verhuizing naar zo’n verzorgingstehuis.


Well-Fair en levensloopbestendige woning

Well-Fair biedt maatwerkoplossingen en gemaksproducten aan die bijdragen aan het langer zelfstandig thuis wonen. Zo kunt u denken aan seniorenstoel of bank op maat, een seniorenbed met uniek hoog laag systeem, douchetoilet of een sunshower. Heeft u interesse in één of meerdere van deze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vraag gratis onze brochure aan

​​​​​​​

Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om gratis één van onze brochures aan te vragen.

 
Aanhef *
Over welk(e) product(en) wilt u graag informatie ontvangen?