Het belang van goede ondersteuning in een senioren fauteuil

Een goede zithouding is erg belangrijk, dat hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. Rug-, schouder- en nekklachten zijn maar een kleine greep uit de klachten die voort kunnen komen uit een verkeerde zithouding. Wanneer u met enige regelmaat in een senioren fauteuil van slechte kwaliteit zit, kunt u ook andere klachten ontwikkelen. Zo komen problemen aan polsen, longen en spijsvertering ook vaak voor. Gezien het feit dat ouderen ruim 4 tot 6 uur per dag in hun senioren fauteuil vertoeven, is het investeren in goede ondersteuning dan ook erg belangrijk. Gelukkig biedt Well-Fair de oplossing.

Een seniorenfauteuil van Well-Fair in huiselijke sfeer

Maatwerk seniorenfauteuils

Een goede senioren fauteuil koopt u niet zomaar online of even snel in de winkel. Logisch, want om uw nek, schouders en benen goed te kunnen ondersteunen, heeft u een op maat gemaakt model nodig.

Well-Fair heeft in samenwerking met de technische universiteit een hulpmiddel ontwikkeld waarmee wij uw lichaam tot op de millimeter kunnen opmeten. Al deze gegevens gebruiken wij om een perfect passende senioren fauteuil bij u af te leveren. Zo kunt u jarenlang optimaal genieten van de voor u op maat gemaakte fauteuil.

Iedere fauteuil is uniek omdat deze speciaal voor u op maat gemaakt wordt
Goede Zithouding

De 7 kenmerken van een goede en gezonde zithouding

1. Juiste zithoogte

Wanneer u beide voeten plat op de grond kunt zetten en uw boven- en onderbeen in een hoek van 90 graden staan, dan heeft u de juiste zithoogte.

2. Aangename diepte van de zitting

De juiste zitdiepte is erg belangrijk om uw rug een goede ondersteuning te bieden en om de doorbloeding van uw benen en voeten te stimuleren.

3. Comfortabele rugondersteuning

De juiste hoogte van de rugleuning zorgt ervoor dat uw onder- en bovenrug een aangename ondersteuning krijgen.

4. Fijne zithoek

Met een verstelbare rugleuing kunt u de zithoek naar eigen wens instellen, zodat u in elke stand comfortabel kunt zitten.

5. Comfortabele lendenondersteuning

Heeft u een holle of een gevoelige onderrug? De lendenondersteuning is volledig naar wens in te stellen. Zo ervaart u de beste ondersteuning in uw onderrug.

6. Prettige ondersteuning van de nek

Door het verstelbare nekgedeelte kunt u altijd zelf de gewenste nekondersteuning instellen. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel in uw nek en hoofd.

7. Veel verstelmogelijkheden

Met de uitgebreide verstelfunctionaliteiten is de stoel helemaal naar eigen wens samen te stellen. Hierdoor kunt u niet alleen gezond zitten, maar ook verantwoord relaxen.

Tv- of leesstand

Met een simpele druk op de knop, of met een makkelijke handomdraai verstelt u het voetenbankje en de rugleuning in een andere stand. Zo kunt u heerlijk tv kijken of genieten van een goed boek in een ontspannen maar gezonde houding.

Slaapstand

De slaapstand is de stand om even lekker uit te rusten. Het mooie aan deze stand is dat de juiste zithoek gewaarborgd blijft, u kunt volledig tot rust komen in uw fauteuil zonder dat u een verkeerde zithouding aanneemt.

Sta- op functie

Niet echt een stand maar een functie. De sta-op functie is ervoor om zonder moeite uit uw fauteuil te komen. Met een simpele druk op de knop veranderd de positie van uw fauteuil en kunt u gemakkelijk plaatsnemen of opstaan.

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Vraag dan een gratis brochure aan.

Ook geïnteresseerd geworden in een seniorenfauteuil? Vraag een brochure aan en krijg persoonlijk advies van een van onze specialisten.