Japans toilet

Japans toilet kopen? Ervaar het frisse gevoel dat alleen water u kan bieden.

Meer informatie

Japans toilet kopen? Ervaar het frisse gevoel dat alleen water u kan bieden.

Een japans toilet in een nette badkamer

Wat is een Japans toilet?

Een Japans toilet is een toilet dat uw onderlichaam na elk toiletbezoek reinigt door middel van een warme waterstraal. Het toilet is alom bekend in Japan en omliggende landen. Om hygiënische doeleinden reinigt men zichzelf, al heel lang, na een toiletbezoek met water. Eigenlijk is het heel logisch! We maken het aanrecht toch ook niet schoon met alleen een papiertje? Door middel van een douchearm, die onder de bril verwerkt is, reinigt de zachte en verwarmde waterstraal uw onderlichaam wat zorgt voor een fris en hygiënisch gevoel. Een ingebouwde föhn blaast het vervolgens weer droog.

Steeds meer in Nederland

Het gebruik van een Japans toilet zal eerst even wennen zijn, in onze cultuur zijn wij zo gewend om met wc-papier te vegen. Als u voor het eerst op de knop drukt, zult u eerst misschien wel even schrikken, maar al snel ervaart u het gevoel van frisheid. Met de bijbehorende afstandsbediening kunt u de douchearm met één druk op de knop aansturen. De douchearm is net onder de wc-bril bevestigd en kan op allerlei verschillende manieren ingesteld worden. Zo kunt u de douchearm op lengte instellen, maar bijvoorbeeld ook de temperatuur van het water kan via de afstandsbediening geregeld worden. Het is dan ook niet zonder reden dat er steeds meer van dit soort toiletten in Nederland te vinden zijn!

Elk japans toilet is voorzien van een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening
Elk japans toilet heeft een geintegreerde sproeikop

Geïntegreerde sproeikop

De afstandsbediening die u bij uw japans toilet krijgt

Afstandsbediening

Elk japans toilet heeft brilverwarming

Brilverwarming

Voordelen voor senioren

Een Japans toilet kent vele voordelen. Veel van deze voordelen zijn ideaal wanneer we ouder worden. Vaak worden we wat strammer en worden sommige bewegingen steeds lastiger. Mocht u onverhoopt zorgbehoevend worden dan is het douchetoilet een perfecte uitkomst. Het gebruik van toiletpapier vraagt toch een spier- en gewrichtsbeweging wat steeds lastiger wordt naarmate u ouder wordt of hulpbehoevend bent. Het draagt dus bij aan meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Andere voordelen van een Japans toilet:

  • Goede persoonlijke hygiëne, een zachte lichaamsverzorging
  • Geen onaangename geuren, een Japans toilet is voorzien van geurzuivering
  • Kostenbesparend, u hoeft geen wc-papier of vochtige doekjes meer aan te schaffen
  • Milieuvriendelijk, wc-papier en vochtige doekjes zijn namelijk schadelijk voor het milieu
  • Makkelijk in gebruik, instellen naar eigen voorkeur
Brochure aanvragen