Ons verhaal

De geschiedenis van Well-Fair

Het verhaal van Well-Fair

Well-Fair is opgericht door Jaap Frens. Begin jaren ‘90 kwam hij in contact met de unieke eigenschappen van merino wollen dekbedden. In 1992 is hij gestart met Well-Fair.

De merino wollen dekbedden bleken een succes en klanten willen meer comfortproducten. Dit resulteerde in het uitbreiden van het assortiment met kussens, matrassen op maat en (senioren)bedden.

Door continu naar de wensen van de klant te luisteren ontstaan er nieuwe innovaties. Zo werd in 1998 een assortiment relaxfauteuils aan het aanbod toegevoegd. Door middel van een unieke inmeetmethode wordt ook deze seniorenstoel volledig op maat gemaakt.

Tijdens het 10-jarig jubileum in 2002 waren er 30 personeelsleden werkzaam bij Well-Fair.

In 2006 introduceerde Well-Fair de matrastopper die de druk van het lichaam verdeeld en de doorbloeding verbeterd. Resultaat: een gezonde nachtrust en fit en uitgerust wakker worden.

In 2019 heeft Jaap Frens het bedrijf overgedragen aan de nieuwe huidige directie.

Portret oprichter Jaap Frens
De hoog laag boxspring van Well-Fair kunt u naar uw wens verstellen

2013: grondlegger van de hoog-laag boxspring

Toen de vader van Jaap Frens ziek werd kwam hij erachter dat bedden omhoog moesten kunnen. Dat kon een boxspring niet. Noodgedwongen kwam zijn vader in een ziekenhuisbed te liggen.

Naar aanleiding van deze ervaring werd in 2013 de eerste hoog-laag boxspring voor de consumentenmarkt uitgebracht door Well-Fair. Uniek aan dit hoog-laag bed is dat het, naast dat het in houding kan worden aangepast, ook volledig omhoog en omlaag kan worden gebracht. Op deze manier kan het bed zeer gemakkelijk worden op- en schoongemaakt en kan zorg worden verleend.

Vanaf dat moment richt Well-Fair zich op  levensloopbestendig wonen door unieke producten te ontwikkelen die de gezondheid van mensen ten goede komt. Hierbij staat het bieden van maximaal comfort, veiligheid, kwaliteit en hoogwaardige service centraal. En omdat elk mens anders is maken wij alles op maat.

2015: de Well-Fair belevingswereld

In 2015 openden we de deuren van de Well-Fair belevingswereld. Deze bestaat uit 30 verschillende hotelkamers waar klanten het comfort en gemak van onze oplossingen zelf kunnen ervaren. Op deze manier bieden we mensen de mogelijkheid om zelf te ervaren wat in hun specifieke situatie geschikt is.

Ook biedt Well-Fair sinds 2015 op het gebied van Wellness de Well-Sun en het douchetoilet. Ook is er een luxe huidverzorgingslijn ontwikkeld, speciaal voor de ouder wordende huid.

Het kantoor van Well-Fair in Nunspeet
Logo Well-Fair 30 jaar

2022: Well-Fair 30 jaar!

In 2022 bestaat Well-Fair 30 jaar en viert haar jubileum! Well-Fair is in de jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf waar 70 medewerkers zich elke dag met trots voor inzetten.

Vanwege ons jubileum hebben we het hele jaar door verschillende leuke acties gehad. Op onze actiepagina kunt u onze jubileumacties vinden, inclusief alle actievoorwaarden.

Bekijk acties

2022: Opening nieuwe showroom

Steeds meer senioren weten ons te vinden voor ons maatwerk slaap- en zitcomfort. Om u als klant beter van dienst te zijn, openen wij dit jaar een prachtige tweede showroom.

Naast onze showroom in Nunspeet kunt u ons voortaan ook bezoeken in Capelle aan den IJssel. Ook hier kunt u al onze oplossingen op het gebied van slapen, zitten en wellness bekijken en ervaren. 

Lees over onze showrooms
Feestelijke opening nieuwe showroom in Capelle aan den IJssel
Het volledige directieteam van Well-Fair

Woord van de directie

Alweer 30 jaar geleden is Well-Fair opgericht! 30 jaar lang hebben we continu geluisterd naar de wensen van onze klanten. Hierdoor zijn uiteindelijk oplossingen bedacht en ontwikkeld die bijdragen aan het langer comfortabel zelfstandig thuis wonen. In de afgelopen jaren hebben we tienduizenden klanten kunnen helpen door middel van onze maatwerkproducten.

Dankzij onze klanten en medewerkers doen we dat nog steeds, iedere dag opnieuw, met heel veel passie en plezier. Een briefje van een klant die erg tevreden is over een van onze producten, dat is wat ons iedere keer opnieuw drijft om te blijven door ontwikkelen en onze klanten blij te maken!

De tijd dat we als oudere op 65 jarige leeftijd zelf konden beslissen of we naar het bejaardentehuis wilden ligt ver achter ons. Men komt alleen nog in een verzorgings- of verpleeghuis als er een indicatie is. Hierdoor worden consumenten dus gedwongen om langer thuis te blijven wonen, al dan niet met behulp van thuis- en mantelzorg. Als directie vinden we het een uitdaging om iedere keer weer oplossingen te bedenken die het zelfstandig thuis wonen comfortabel maken.

Samen met onze medewerkers zijn we altijd bezig met het optimaliseren van de klantbeleving. Of het nu gaat om de afdeling productontwikkeling, service, orderverwerking en finance, adviseurs, receptie of ons callcenter: iedereen werkt met dezelfde passie om onze klant tevreden te maken. Gaat er dan nooit iets fout bij Well-Fair? Jazeker, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar de manier waarop je iets oplost, daar gaat het om! Altijd het doel hebben om de klant tevreden te maken.

In de komende jaren hopen we als directie dat ons bedrijf verder kan groeien. Well-Fair zal zich blijven ontwikkelen en aanpassen aan de wensen en de behoeften van onze klant. We blijven mooie producten ontwikkelen op het gebied van slapen, zitten, wellness en huidverzorging. Dat is de enige manier om innovatief te blijven en in deze markt voorop te lopen. Met het geweldige team met vakmensen gaan we met veel vertrouwen de toekomst tegemoet!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens bij ons langs in het mooie Nunspeet op de Veluwe! Onze ruime showroom met al onze oplossingen staat voor u klaar, en…. we hebben lekkere koffie!

Hartelijke groet,
Namens de directie van Well-Fair,
Gerrit van de Velde, Hendri Frens en Gerwin Mulder