Beste huidverzorging voor de oudere huid

Wat is het effect van leeftijd op uw huid?

Als we ouder worden verandert onze huid, dat is onvermijdelijk. Anti-Age beloftes zijn dan ook een fabeltje, want we houden het niet tegen. Door de manier waarop we ervoor zorgen kunt u uw huid echter wel beschermen, waardoor uw huid langer glad en elastisch blijft. We vertellen u graag meer over de beste huidverzorging voor de oudere huid.

Mevrouw gebruikt creme

Waarom verandert onze huid?

Bij het ontwerp van ons seniorenbed zijn comfort, gemak en design samengekomen. Wenst u graag een bed dat aan de volgende voorwaarden voldoet? Makkelijk uit bed komen? De perfecte in- en uitstap hoogte? Eenvoudig schoonmaken onder uw bed? Uw beddengoed makkelijk kunnen verschonen? ’s Nachts geen onverwachtse botsing met uw bed-ombouw? Uw bed voorbereid hebben op eventuele (mantel)zorg? Deze voorwaarden zijn een feit wanneer u een Well-Fair seniorenbed aanschaft! Vraag onze brochure aan om alle oplossingen te zien.

Één van de externe invloeden, de meest schadelijke, is de zon. Het is dus heel belangrijk om een goede SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Ons gezicht is zelden helemaal bedekt als we buiten zijn, daarom is het raadzaam om óók in de winter te smeren met een zonnefactor. Hou er rekening mee dat een dagcrème met SPF niet voldoende is, want na een uur of twee is het zo goed als uitgewerkt. Het is dus beter om een aparte zonnebrandcrème (minimaal factor 30) voor het gezicht te hebben en deze gedurende de dag een paar keer te gebruiken. Hierdoor kunt u kiezen voor een dagcrème die gewoon doet waarvoor het is: verzorgen.

 

Verder zijn er nog een aantal factoren die niet bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van onze huid. Denk hierbij aan roken, het gebruik van alcohol en stress. Al deze factoren zorgen voor uitdroging en dus sneller rimpels en eerder schilfertjes.

 

Eigen invloed

Natuurlijk kunt u naast het aanschaffen van de beste huidverzorging voor de oudere huid ook zelf het één en ander toepassen om goed voor uw huid te zorgen. Om te zorgen dat uw huid minder uitdroogt kunt u het beste niet te lang in bad of onder de douche gaan. Wilt u toch genieten van een lang bad? Zorg dat dan het water niet heel erg heet is en kies voor een badolie in plaats van een badschuim. Smeer daarna uw huid in met een zachte, verzorgende bodylotion.


Kies voor het reinigen van uw huid ook voor een product op oliebasis. Dit voorkomt uitdroging en schilfervorming. Vergeet ook niet om regelmatig te scrubben of exfoliëren. Hiermee haalt u dode huidcellen weg en komt er gezonde huid voor terug. Zorg ervoor dat u genoeg water drinkt. Koffie en thee tellen dus niet mee, dit kan de huid ook uitdrogen.

Meneer gebruikt voetencreme

Kloven

Doordat onze huid ouder en droger wordt krijgen we meer last van scheurtjes en kloven in onze huid. Denk dan met name aan plekken zoals de handen, hakken en ellebogen. Hier is het dus extra belangrijk om de huid goed te verzorgen, want kloven en scheurtje kunnen pijn doen. Met een goede handcreme, herstelbalsem of klovenzalf verzorgt u de beschadigde plekken, zorgt u dat de huid zachter wordt en blijft en kunt u, op termijn, voorkomen dat de huid kapot gaat.

Onze herselbalsem is gemaakt met pure, natuurlijke ingredienten, waaronder Sheabutter. Doordat sheabutter veel verzorgende eigenschappen heeft, zorgt het voor goede ondersteuning in het zelfherstellend vermogen. Dat is precies wat de ouder wordende huid nodig heeft!

Bekijk hier onze huidverzorging
Terug naar overzicht