Well-Fair blogs

Filter op: Klik hier om te filterenAlleSlapenZittenWellness

Domotica in huis

17 november 2021

We horen en lezen steeds meer over domotica. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het wordt steeds toegankelijker om domotica in huis toe te passen. In deze blog leggen we u graag uit wat domotica is en hoe het kan bijdragen aan uw zelfstandigheid.

Meer informatie
Meneer gebruikt zijn smartphone voor domotica

Droge huid winter en herfst

2 november 2021

Zodra de zomer voorbij is en de kachel in huis weer aan gaat merken veel mensen dit aan hun huid. De huid kan wat gaan trekken en wordt droog. Wat kunt u doen, of juist laten, om hier minder last van te hebben? Lees snel verder!

Meer informatie

Gezond de herfst door

18 oktober 2021

Het is weer zo ver: de herfst is begonnen! De natuur is prachtig, we hebben zin in stoofpotjes met rode kool en de kaarsjes kunnen weer aan. Het is natuurlijk wel jammer dat onze weerstand wat daalt. Hoe komt u nu gezond de herfst door? Lees snel verder voor tips!

Meer informatie
Gezond de herfst door

Hersenen trainen

12 oktober 2021

We doen ons best om genoeg te bewegen, goed te slapen en te eten. Maar wat kunnen we doen om onze hersenen actief te houden? En is het mogelijk om ons brein langer gezond te houden? Jazeker! Lees snel verder.

Meer informatie
Hersenen trainen

Wat is een boxspring?

5 oktober 2021

Al jaren is de boxspring het meest verkochte type bed. We horen er veel goeds over, ook van professionals. Maar.... Wat is een boxspring nou precies? Lees er hier meer over!

Meer informatie
Wat is een boxspring

Opgezette voeten

28 september 2021

Opgezette voeten en enkels kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak is het onschuldig, maar het kan ook wijzen op ernstigere zaken. Wat kunt u eraan doen om het te voorkomen? En wat is er mogelijk als u al last heeft van opgezette voeten of enkels?

Meer informatie
Opgezette voeten

Wat is een topper?

21 september 2021

Een topper is een extra laag comfort op uw slaapsysteem welke kan zorgen voor een betere drukverdeling. Wat zijn de grootste voordelen en wat maakt de Well-Fair topper nou zo speciaal?

Meer informatie
Wat is een topper?

Bankstel op maat

14 september 2021

Geen mens is hetzelfde, waarom zouden we dan wel op zelfde soort banken zitten? Wat voor iemand van 1.65 meter lekker zit, geldt waarschijnlijk niet voor iemand van 1.90 meter. Een bankstel op maat is dus helemaal zo gek nog niet!

Meer informatie
Bankstel op maat

Botontkalking bij ouderen

7 september 2021

Wanneer we ouder worden krijgen we te maken met botontkalking. Doordat de botten minder sterk worden wordt de kans op botbreuken groter. Hoe kunnen we de impact van botontkalking verkleinen? en wat kunt u doen om de risico's op botbreuken in te perken?

Meer informatie
Botontkalking bij ouderen

Goede slaaphouding

1 september 2021

Alles is makkelijker als we goed slapen. We voelen of mentaal en fysiek goed, we kunnen meer hebben en hebben energie om dingen te ondernemen. Het bevordert onze concentratie, productiviteit en prestaties overdag. Bij goed slapen hoort ook een gezonde en goede slaaphouding, maar wat houdt dat in?

Meer informatie
Goede slaaphouding

Sporten voor senioren

24 augustus 2021

Lichaamsbeweging is voor iedereen gezond, ongeacht de leeftijd. Maar waar is het nou zo belangrijk bij specifiek 50+’ers? Wat zijn de voordelen van sporten voor senioren en wat kunt u doen naarmate u ouder wordt?

Meer informatie
Sporten voor senioren

Eenzame ouderen

18 augustus 2021

Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem onder senioren. Meer dan de helft van de 75+’ers voelt zich eenzaam, en naarmate mensen ouder worden groeit dit percentage. Maar wat is eenzaamheid nou precies? Hoe komt het? En wat kunt u doen voor uzelf of voor eenzame ouderen?

Meer informatie
Eenzame ouderen

Gezond oud worden

9 augustus 2021

Gezond oud worden, dat willen we allemaal! Naarmate we ouder worden wordt het risico op ziekten en ongelukken groter. Dus wat kunt u nu al doen om dit risico te verkleinen en zo gelukkig en gezond mogelijk ouder te worden?

Meer informatie
Gezond oud worden

Stijve voeten na het slapen

26 juli 2021

Stijve voeten na het slapen, misschien wel een bekende klacht voor u. Dit kan verschillende oorzaken hebben, en dus ook verschillende oplossingen. In deze blog vertellen we graag meer over de redenen en de oplossingen!

Meer informatie
Stijve voeten na het slapen

Klovenzalf

19 juli 2021

Het is u vast al ter oren gekomen: Well-Fair heeft het assortiment uitgebreid met een cosmeticalijn! Zo bieden we tegenwoordig dag- en nachtcrème, handcrème en een herstelbalsem, ook wel klovenzalf genoemd.

Meer informatie
Klovenzalf

Tips huidverzorging van de oudere huid

2 juni 2021

Hoe vervelend het misschien ook is, vroeg of laat krijgen wij allemaal te maken met een ouder wordende huid. Ons lichaam is volgroeid rond ons 20ste levensjaar. Daarna begint het verouderingsproces...

Meer informatie

Sunshower, wat is dat?

29 maart 2021

Helaas schijnt in Nederland vaker de zon niet, dan wel. En dat is precies waar de sunshower voor bedoeld is. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat de sunshower uw vitamine D gehalte het hele jaar door op peil kan houden.

Meer informatie
Sunshower met infrarood licht

Pijn heupen slapen zij

23 februari 2021

Een goede nachtrust is voor iedereen erg belangrijk. Tijdens het slapen moet uw lichaam herstellen van alle activiteiten overdag. Het is daarom niet de bedoeling dat u pijn heeft in uw heupen bij het slapen op de zij..

Meer informatie
Perfecte ligging op de zij

Blijf fit en gezond!

26 januari 2021

Wij van Well-Fair weten dan wel alles van goed zitcomfort, maar goed bewegen is zeker net zo belangrijk! Als u ouder wordt, merkt u dat bewegen wat minder soepel gaat...

Meer informatie
Senioren aan het wandelen op het strand

Ergonomisch zitten klinkt saai, maar is erg belangrijk!

15 januari 2021

Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de mensen een verkeerde zithouding heeft? Zonder dat u het merkt, hangt u al snel iets onderuit gezakt in de bank of stoel...

Meer informatie
Man in een relax fauteuil

5 ontspanningstips voor een goede nachtrust

27 november 2020

Wist u dat stress de absolute nummer 1 is als het gaat om slapeloosheid? Bent u, om welke reden dan ook, onrustig als u naar bed gaat? Lees dan onze 5 ontspanningstips voor het slapen gaan...

Meer informatie

Wat is een zorgbed?

2 november 2020

Op het moment dat iemand zorg aan bed nodig heeft is het belangrijk dat er een zorgbed aanwezig is. Sterker nog, de ARBO-wetgeving eist zelfs dat er een zorgbed aanwezig is, anders mag er geen zorg aan bed gegeven worden...

Meer informatie
Mooi seniorenbed als zorgbed

Een seniorenbed op maat?

13 oktober 2020

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde start van de dag. Tijdens de dag doet u veel indrukken op. Al deze indrukken worden in de nacht verwerkt...

Meer informatie
Echte ambacht van een matras op maat

Voordelen van een seniorenbed

13 oktober 2020

Een seniorenbed of ook wel hoog-laag bed genoemd is op het oog net een gewoon bed, maar in de praktijk biedt een seniorenbed vele voordelen ten opzichte van een gewoon bed...

Meer informatie

De gemakken van een hoog laag bed

12 oktober 2020

Een hoog laag bed is voorzien van vele gemakken. Zo is het bed makkelijk in hoogte te verstellen, makkelijk te verrijden en is het bed deelbaar. Al deze gemakken dragen bij aan het langer zelfstandig thuis wonen.

Meer informatie
Mooi roze hoog laag bedden

Wat is een seniorenbed?

7 oktober 2020

Een seniorenbed, ook wel hoog laag bed genoemd, is een bed wat veel meer voordelen heeft dan een ‘’gewoon bed’’. Een goed bed wordt nog regelmatig onderschat. Overdag bent u in beweging en bezig met van alles en nog wat...

Meer informatie