Well-Fair blogs

Filter op: Wellness Slapen Zitten Alles

Wat is het voordeel van een maatwerkfauteuil?

17 januari 2023

Gemiddeld zitten Nederlanders 9 uur per dag, dat is best veel! Gezond zitten, zonder klachten, is dus erg belangrijk. Een maatwerk stoel biedt uitkomst.

Gezond de winter door

3 januari 2023

In de winter voelen we ons vaak minder fit dan zomers. Wat kunnen we doen om toch fit de winter door te komen? In deze blog 5 handige tips!

Hoe kunt u langer zelfstandig blijven wonen?

20 december 2022

We blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Door verschillende aanpassingen te doen thuis, kan dit ook op een veilige manier. Kleine veranderingen in huis kunnen al een grote impact hebben. Wat kunt u doen om langer in uw eigen woonomgeving te blijven?

Wat houdt de (anti-)trendelenburg houding in?

22 november 2022

De anti-trendelenburg houding kan bij verschillende aandoeningen een positieve invloed hebben. In deze blog vertellen we u alles over de anti-trendelenburg houding en waarom wij deze als functionaliteit bij onze hoog-laag bedden aanbieden.

Slaapstoornissen, oorzaken en oplossingen

Wat kunt u doen tegen slaapstoornissen?

8 november 2022

Het hebben van een slaapstoornis kan een groot effect hebben op ons functioneren. In ons dagelijks leven kan het veel problemen veroorzaken. Wat zijn oorzaken van slaapstoornissen? En wat kunt u eraan doen? Lees snel verder!

Alles dat u moet weten van Fibromyalgie

24 oktober 2022

Fibromyalgie is een aandoening die gerelateerd wordt aan reuma. De oorzaak is onbekend en de klachten kunnen per persoon licht verschillen. Deze klachten kunnen veel invloed hebben op ons dagelijks leven. In deze blog leest u hier meer over.

De ideale verlichting voor op uw slaapkamer

11 oktober 2022

Als we slapen zien we niks van onze slaapkamer, toch is verlichting van groot belang. Veel mensen lezen nog even in bed of moeten 's nachts wel eens uit bed. In deze blog vertellen we u wat voor soort verlichting er is en hoe u dit het beste kunt kiezen.

Hoe kunt u een goed slaapklimaat creëren?

27 september 2022

Het slaapklimaat draagt bij aan uw nachtrust en aan fit en uitgerust wakker worden. Hoe zorgt u voor het goede slaapklimaat in uw slaapkamer? In deze blog vertellen we u er alles over!

Wat houden ouderdomsklachten precies in?

13 september 2022

Veel mensen ervaren klachten wanneer ze ouder worden. Dit kan fysiek, mentaal of sociaal zijn. In deze blog vertellen we u graag meer over een aantal klachten, hoe en of u er iets aan kan doen en of ze te voorkomen zijn!

Een gezonde slaapcyclus

Hoe ziet een gezonde slaapcyclus er uit?

30 augustus 2022

Over slaap valt veel te vertellen. Er zijn dan ook niet voor niks zo veel onderzoeken naar gedaan. Maar… wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens onze slaap? Wat is een gezonde slaapcyclus?

Wat u allemaal moet weten van ouderdomsdiabetes

16 augustus 2022

Ouderdomsdiabetes is een kwaal waar veel mensen last van hebben. Het kan flink wat klachten met zich meebrengen. Hoe kunt u de kans erop verkleinen? En hoe komt u erachter dat u het hebt? Lees snel verder!

Het beste beddengoed

Waar beddengoed allemaal uit bestaat

2 augustus 2022

Het beste beddengoed is per persoon verschillend. Door met verschillende zaken rekening te houden zorgt uw beddengoed voor een betere nachtrust. Maar waar moet u nou op letten bij het uitkiezen van nieuw beddengoed? In deze blog geven we u tips en uitleg over hoe u het beste beddengoed kunt uitkiezen!

Hoe kunt een stijve nek voorkomen?

19 juli 2022

Veel mensen hebben er wel eens last vak: pijn in de nek. Het draaien of buigen van de nek doet pijn. Soms is het een constante pijn, anderen ervaren het vooral al pijn bij het bewegen. Wat u eraan kunt doen en hoe u het kan voorkomen leest u in deze blog!

Wennen aan een nieuw matras

Hoe lang duurt het voordat ik ben gewend aan een nieuw matras?

5 juli 2022

Na een paar nachten op uw nieuwe matras kan het zijn dat u wat last heeft van spierpijn of pijn in de nek en schouders. Dit is heel normaal! In deze blog leggen we uit hoe dit komt en hoeveel tijd u nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras.

Slecht slapen door hooikoorts

Wat is de invloed van hooikoorts op uw slaap?

21 juni 2022

Hooikoorts: snotteren, jeukende ogen, hoofdpijn, jeuk en niet te vergeten: slecht slapen. Heel vervelend, want vermoeidheid zorgt ervoor dat de weerstand verder daalt. We zetten 7 tips voor u op een rijtje!

Fit de zomer in met de tips van Well-Fair

Hoe blijft u fit gedurende de zomer?

8 juni 2022

De zomer is in aantocht, een heerlijk vooruitzicht. Om optimaal te genieten van de zomer geven we u graag wat tips. Door kleine aanpassingen te doen in het dagelijks leven gaat u fit de zomer in!

Diagnose alzheimer

Wat houdt de diagnose alzheimer allemaal in?

23 mei 2022

70% van de mensen met dementie hebben de diagnose alzheimer. Alzheimer is dus de meest voorkomende vorm van dementie. Maar wat houdt het nou precies in? Is er iets aan te doen? En wat kan de omgeving voor hulp bieden? Lees snel verder.

Buiten bewegen en ondertussen genieten van de natuur

Waarom het belangrijk is buiten te bewegen

26 april 2022

Het is heerlijk weer, het voorjaar ontluikt! Een prachtige tijd in het jaar. Een tijd waarin we meer naar buiten gaan. Buiten zijn heeft een positieve invloed op onze mentale en fysieke gezondheid. Buiten bewegen nog meer! In deze blog vertellen we u meer over de voordelen van buiten bewegen en hoe u zorgt dat u het lang volhoudt.

Dekbedden van Well-Fair

12 april 2022

Als we een nieuw dekbed nodig hebben kiezen we meestal niet zo bewust als zou kunnen. Hierdoor kan het zijn dat u het verkeerde dekbed kiest, wat natuurlijk zonde is van uw aankoop. Maar hoe kiezen we dan een goed dekbed?

De voeten verzorgen met de klovenzalf van Well-Fair

Hoe kunt u uw voeten het best verzorgen?

29 maart 2022

We gebruiken onze voeten zeer intensief. Niet alleen lopen en staan we veel, we dragen ook niet altijd even goede schoenen, stellen ze bloot aan lucht, vuil, water, etc. Reden dus om er goed voor te zorgen. In deze blog leest u hoe u dit het beste aan kan pakken.

Onrustige benen kunnen erg vervelend zijn, wij geven u 6 tips om ermee om te gaan

Wat kunt u doen tegen rusteloze benen?

17 maart 2022

Misschien herkent u het meteen: onrust in de benen en het gevoel hebben te móeten lopen. Sommige mensen omschrijven rusteloze benen als een tintelend gevoel of kriebel ín de benen, anderen als een gespannen en vervelend gevoel. Wat is het precies en kunt u er ook iets aan doen?

Goed zitten begint met een goede fauteuil. Wij geven u 5 tips voor een gezonde zithouding

Hoe kunt u uw zithouding verbeteren? 5 tips

3 maart 2022

Gemiddeld brengen we 8,7 uur per dag zittend door. Dat is best lang! Het is dus erg belangrijk om gezond te zitten. Maar wat is een goede zithouding? En hoe kunnen we dat in het dagelijks leven toepassen? Lees snel verder voor de nodige tips!

Waar moet u op letten bij aanschaf van een nieuw matras?

15 februari 2022

Een goed matras draagt bij aan hoe fit we ons overdag voelen en hoe productief we kunnen zijn. Wanneer we een slechte nacht hebben, of zelfs met fysieke klachten wakker worden, dan is de dag vaak moeizamer. Een goed matras draagt dus niet alleen bij aan onze nachtrust maar ook aan de kwaliteit van onze dag. Maar wat is een goed matras? En hoe zorgt u dat u hier het maximale rendement uithaalt? Lees snel verder!​​​​​​​

Slaapkamer schoonmaken

Hoe houdt u uw slaapkamer schoon?

1 februari 2022

Het is nooit een hele leuke klus, maar wel fijn als het achter de rug is: de slaapkamer schoonmaken. Maar wat is nou een logisch stappenplan? Hoe zorgen we ervoor dat we niet iets overslaan, of in een onhandige volgorde schoonmaken?

Natuurlijke huidverzorging van Well-Fair

Het belang van natuurlijke huidverzorging

18 januari 2022

Net als wijzelf wordt onze huid ouder. Dit is heel normaal, alleen vinden we het niet altijd leuk. Wat gebeurt er met onze huid? En hoe komt het dat onze huid steeds ‘slechter’ lijkt te worden?

Lekker slapen dankzij deze 1- tips tegen snurken

Wat kunt u doen tegen snurken?

4 januari 2022

Snurken kan heel vervelend zijn. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor de persoon die naast u slaapt! Meestal is het heel onschuldig, maar soms kan het ook ernstigere problemen aangeven. Sommige mensen hebben er alleen last van bij een verkoudheid, anderen hebben er elke nacht last van.

De beste huidverzorging voor de oudere huid

Wat is het effect van leeftijd op uw huid?

14 december 2021

Als we ouder worden verandert onze huid, dat is onvermijdelijk. Anti-Age beloftes zijn dan ook een fabeltje, want we houden het niet tegen. Door de manier waarop we ervoor zorgen kunt u uw huid echter wel beschermen, waardoor uw huid langer glad en elastisch blijft. We vertellen u graag meer over de beste huidverzorging voor de oudere huid.

Mevrouw relaxt in haar moderne relaxfauteuil

De moderne maatwerkfauteuil van Well-Fair

30 november 2021

Vanuit vroegere tijden kennen veel mensen alleen de grote, zware relaxfauteuil in een grove uitvoering, terwijl de interieurs van tegenwoordig juist luchtiger en minder zwaar worden. Logisch dus dan mensen zoeken naar moderne relaxfauteuils. Een fauteuil die in uw interieur past, qua model, kleur en dessin.

Domotica in huis zorgt voor gemak en veiligheid

Maak uw huis slimmer met Domotica

17 november 2021

We horen en lezen steeds meer over Domotica. Domotica is het toepassen van techniek en elektronica in huis om het dagelijks leven makkelijker te maken. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het wordt steeds toegankelijker om Domotica in huis toe te passen. Met name voor ouderen kan het dagelijkse handelingen, die wellicht steeds lastiger worden, verlichten. Met kleine stappen kunt u uw huis voorzien van technische hulpmiddelen, wat zeker met oog op de toekomst heel makkelijk kan zijn.

Droge huid winter en herfst

Ervaart u ook een droge huid tijdens de koude maanden?

2 november 2021

Zodra de zomer voorbij is en het weer slechter wordt, krijgen veel mensen last van hun huid. Dan wordt het tijd om op internet te zoeken: droge huid winter. Waar komt dit door? Hoe kan het dat we last krijgen van een droge huid in de winter en herfst?

Gezond de herfst door

Hoe blijft u gezond in het najaar?

18 oktober 2021

Het is zo ver: de herfst is ingetreden! De bomen verkleuren, het wordt kouder en langzaamaan verschijnen de pompoenen! Voor de één is het echt genieten, voor de ander is er altijd weer het verlangen naar zon, lange dagen en het comfort van warm weer. Hoe komt u nou het beste gezond de herfst door?

Hersenen trainen

Hoe kunt u het best uw hersenen blijven trainen?

12 oktober 2021

We doen ons best om genoeg te bewegen, goed te slapen en gezond te eten… Maar wat kunnen we doen om onze hersenen gezond te houden? Kunnen we onze hersenen trainen? Het antwoord daarop is volmondig: ja! Hoe kunt u uw hersenen trainen?

Wat is een boxspring?

Alles wat u over boxsprings moet weten

5 oktober 2021

Al jaren is de boxspring het meest verkochte type bed. We horen er veel goeds over en ze worden ook aangeraden door professionals. Maar... wat is een boxspring nou eigenlijk? Een boxspring is een deel van het slaapsysteem, en letterlijk een box met veren. Dit is de basis van een boxspring bed. In plaats van op een lattenbodem of spiraalbodem rust de matras op deze box. De veren in de box zijn afzonderlijk ingepakt in een soort hoesje, of een zakje, ook wel een pocket genoemd. Hier komt dus ook de naam pocketvering vandaan. Deze box is vaak bekleed met een stof, en kan doorgaans naar eigen smaak en stijl gekozen worden.

Opgezette voeten kunnen zorgen voor pijn tijdens het lopen

Wat u kunt doen tegen opgezette voeten

28 september 2021

Opgezette voeten en enkels kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Vaak is het onschuldig, maar het kan ook wijzigen op ernstige gezondheidsproblemen. Veel mensen herkennen vast dat de voeten en enkels opzetten als het warm is. Dit komt doordat het lichaam de warmte niet kwijt kan en als gevolg hiervan vocht gaat opslaan. Met name na lang wandelen of lang zitten, kan dit voorkomen.

Bankstel op maat

De seniorenbank van Well-Fair

14 september 2021

Geen mens is hetzelfde, waarom zouden we dan wel op zelfde soort banken zitten? Wat voor iemand van 1.65 meter lekker zit, geldt waarschijnlijk niet voor iemand van 1.90 meter. Een bankstel op maat is dus helemaal zo gek nog niet! Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over hoe de bank eruit ziet, dus de stof en het model, maar voor hoe de bank zit!

Botontkalking bij ouderen

Wat houdt botonkalking bij ouderen in?

7 september 2021

Botontkalking wordt ook wel osteoporose genoemd. Rond het dertigste levensjaar zijn onze botten op hun sterkst, daarna worden zij langzaam zwakker. Botontkalking kan zich al vrij vroeg uiten, maar zien we vaker botontkalking bij ouderen, denk hierbij aan 60+’ers. Een vergissing is dat osteoporose een ziekte is. Dat is namelijk niet zo, het hoort bij ouder worden. Dit wil echter niet zeggen dat het niet vervelend is en dat er niks tegen te doen is!Wat kunt u er preventief aan doen? En als u al last heeft van botontkalking, welke maatregelen kunt u dan nemen om de kans op botbreuken zo klein mogelijk te maken?

Het belang van uw slaaphouding

1 september 2021

Een goede slaaphouding en goede nachtrust hebben invloed op de bloedcirculatie in onze hersenen, de stabiliteit van de wervelkolom, gewrichten, zuurstoftoevoer, spierherstel, ons hart en de bloeddruk. Goed en genoeg slapen is dus echt belangrijk.

Meneer en mevrouw zijn buiten aan het hardlopen

Het belang van sporten voor ouderen

24 augustus 2021

Lichaamsbeweging is voor iedereen gezond, ongeacht de leeftijd. Maar waarom is het nou zo belangrijk bij specifiek 50+’ers? Wat zijn de voordelen van sporten voor senioren en wat kunt u doen naarmate u ouder wordt?

Wat kunnen we doen voor eenzame ouderen

Wat te doen bij eenzaamheid bij ouderen

18 augustus 2021

Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem onder senioren. Meer dan de helft van de 75+’ers voelt zich eenzaam, en naarmate mensen ouder worden groeit dit percentage. Maar wat is eenzaamheid nou precies? Hoe komt het? En wat kunt u doen voor uzelf of voor eenzame ouderen? Wij zochten het uit, lees snel verder wat u kunt doen tegen eenzaamheid!

Gezond oud worden: fit en uitgerust wakker worden

Hoe blijft u gezond op uw oude dag?

9 augustus 2021

Naarmate we ouder worden wordt het risico op ziekten en ongelukken groter. Dus wat kunt u nu al doen om dit risico te verkleinen om zo gelukkig en gezond mogelijk ouder te worden? Op verschillende vlakken kunt u met relatief kleine aanpassingen al preventieve maatregelen nemen om gezond oud te worden.

Mevrouw stelt de Well-Sun in naar haar eigen voorkeuren

Ervaart u regelmatig stijve voeten na het slapen?

26 juli 2021

Stijve voeten na het slapen, misschien wel een bekende klacht voor u. Dit kan verschillende oorzaken hebben, en dus ook verschillende oplossingen. In deze blog vertellen we graag meer over de oorzaken en de wat u eraan kunt doen!

De Well-Fair klovenzalf maakt de huid zachter

Wat u moet weten over klovenzalf

19 juli 2021

Kloven zijn scheuren in de huid die erg pijnlijk kunnen zijn, doordat de scheur soms erg diep kan zijn. Ze kunnen ontstaan door overmatig eelt, of door een droge huid. Well-Fair heeft een herstelbalsem ontwikkeld die bijdraagt aan het herstellen van scheurtjes en kloven in de huid.

5 tips voor huidverzorging

Hoe kunt u uw huid gezond houden?

2 juni 2021

Omdat u ouder wordt, vallen bepaalde processen in de huid stil. De huid verliest zijn vocht, elasticiteit en veerkracht. De huid wordt droger en door het gebrek aan veerkracht ontstaan er rimpels. Maar wat kunt u tegen deze verouderingen doen? Wij zetten een paar tips voor u op een rij.

De juiste houding tijdens het slapen is erg belangrijk

Hoe kan een goed matras pijn in de heupen voorkomen?

23 februari 2021

Een goede nachtrust is voor iedereen erg belangrijk. Tijdens het slapen moet uw lichaam herstellen van alle activiteiten overdag. Het is daarom niet de bedoeling dat u pijn heeft in uw heupen bij het slapen op de zij of dat u rugpijn heeft na het slapen. Helaas is dit voor veel mensen wel de realiteit. U hoeft zich niet direct zorgen te maken, maar het is wel goed om te kijken waar de pijn vandaan komt. En nog belangrijker, om te achterhalen hoe dit probleem opgelost kan worden. In veel gevallen kunnen de klachten verholpen worden door een goed matras te kopen.

Blijf fit en gezond, lekker wandelen op het strand

Tips om genoeg te blijven bewegen

26 januari 2021

Wij van Well-Fair weten dan wel alles van goed zitcomfort, maar goed bewegen is zeker net zo belangrijk! Als u ouder wordt, merkt u dat bewegen wat minder soepel gaat. Wij hebben wat tips voor u op een rij gezet om in een goede conditie te blijven.

Ergonomisch zitten klinkt saai, maar is erg belangrijk

Wat houdt een ergonomische fauteuil in?

15 januari 2021

Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80% van de mensen een verkeerde zithouding heeft? Zonder dat u het merkt, hangt u al snel iets onderuit gezakt in de bank of stoel. Daardoor wordt de rug langdurig op dezelfde plek belast. In eerste instantie denkt u lekker ontspannen te zitten, maar na een tijdje kunt u behoorlijk vervelende klachten krijgen. Ergonomisch zitten is dus erg belangrijk.

Uitgerust wakker worden met deze 5 tips voor een goede nachtrust

Hoe kunt u uw nachtrust verbeteren, vijf tips

27 november 2020

Wist u dat stress de absolute nummer 1 is als het gaat om slapeloosheid? Bent u, om welke reden dan ook, onrustig als u naar bed gaat? Lees dan onze 5 ontspanningstips voor het slapen gaan.