Een goed slaapklimaat

Hoe kunt u een goed slaapklimaat creëren?

Goed slaapklimaat

Een goed slaapklimaat

Haal het beste uit uw nachtrust

Een goede nachtrust hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk is een passend matras heel belangrijk, zo ook een goed dekbed en kussen. Maar de situatie in uw slaapkamer moet u ook zeker niet onderschatten. We noemen dit het slaapklimaat. Welk slaapklimaat past bij u? En waar moet u om denken? Lees snel verder! 

Het slaapklimaat bestaat uit een aantal zaken:  

  • De temperatuur 
  • Het vochtgehalte  
  • Ventilatie  
  • Uw beddengoed  
  • Hygiëne  
  • Nachtkleding 

We geven u per onderwerp wat handige tips zodat u het optimale slaapklimaat voor uzelf kan bepalen.  

De temperatuur

De temperatuur voor het ideale slaapklimaat ligt tussen de 16 en 19 graden, afhankelijk van uw eigen voorkeur. Wanneer u sneller koud bent is, zal u de temperatuur liever richting de 19 graden hebben dan wanneer u het sneller warm hebt. Transpireert u veel ’s nachts? Misschien is uw slaapkamer wel wat te warm!  

Slaapklimaat - temperatuur

Vochtgehalte en ventilatie hebben direct met elkaar te maken als het gaat om slaapklimaat. Het perfecte vochtgehalte ligt tussen de 40% en 60%. Wanneer het te droog in de slaapkamer is, doet u er goed aan om een luchtbevochtiger neer te zetten. Is het te vochtig? Overweeg dan een luchtontvochtiger.  

 

Gemiddeld raken we per nacht ongeveer een halve liter zweet kwijt. Dit trekt in onze pyjama, het dekbed, het kussen en natuurlijk het matras. Hierom is het erg belangrijk om goed te ventileren. Om te zorgen dat uw beddengoed dit vocht kwijt kan en weer lekker fris wordt, raden wij aan om na het slapen uw dekbed open te slaan. Na een uurtje is het vocht er wel uitgetrokken en kunt u uw bed opmaken. Op deze manier voorkomt u dat uw beddengoed en matras juist weer vocht uit de lucht gaan opnemen en u voor uw gevoel in een klam bed stapt. 

Slaapklimaat - beddengoed

Uw beddengoed

Doordat we zweten in de nacht is het belangrijk dat we beddengoed kiezen dat goed lucht- en vochtregulerend is. Natuurlijke materialen voelen prettig aan en hebben deze eigenschappen. Wanneer gevoelig bent voor huisstofmijt, hooikoorts of andere allergieën is het raadzaam om te kiezen voor anti-allergie beddengoed. Meer weten over hoe u het juiste beddengoed kiest? Lees dan deze blog of bekijk ons aanbod op de Well-Fair webshop

 

Nachtkleding

Nachtkleding van natuurlijke materialen nemen vocht op dus wanneer u zweet, trekt dit in uw nachtkleding. Hiermee voorkomt u dat transpiratie in uw matras trekt. Nachtkleding van natuurlijke materialen, met hoog ademend vermogen zijn dus het prettigst om in te slapen. 

Goed slaapklimaat - nachtkleding

Well-Fair matrassen worden op maat gemaakt en zijn van natuurlijk materialen vervaardigd. Hierdoor hebben zij een hoog ademend en vochtregulerend vermogen. Daarnaast hebben wij een mooie collectie beddengoed, met dekbedden, overtreksets, hoofdkussens, moltons en hoeslakens. Stuk voor stuk van hoogwaardige materialen. 

 

Slaapt u niet goed door? Heeft u fysieke klachten na een nacht slapen? Heeft u hulp nodig met het kiezen van het beddengoed dat bij u past? We helpen u graag! Vraag de gratis slaapcomfort brochure aan of plan een thuisadvies of showroombezoek met onze adviseur.  

Terug naar overzicht