Het beste beddengoed

Waar beddengoed allemaal uit bestaat

Wat is het beste beddengoed

Een vraag die we regelmatig krijgen van onze klanten: wat is het beste beddengoed? Aangezien iedereen een ander slaappatroon en andere slaaphouding en -voorkeuren heeft, is het beste beddengoed per persoon verschillend. Onder beddengoed verstaan we al het textiel dat op bed gebruikt wordt. Denk hierbij aan het dekbed, het overstrekset, het kussen, het hoeslaken en de molton. We vertellen u graag per categorie meer over hoe u kunt beslissen welke uitvoering het beste bij u past.

Een dekbed is erg bepalend als het om de kwaliteit van uw nachtrust gaat. Het heeft een grote invloed op de temperatuur, dus het slaapklimaat. Bij het kiezen van een dekbed geldt ook zeker: het beste beddengoed verschilt per persoon! Wanneer u van uzelf snel warm bent, is het slim om te kiezen voor een dekbed wat goed ventileert en vocht reguleert. Zoek een dekbed dat vervaardigd is van natuurlijke materialen, zoals een dekbed van katoen en kamelenhaar. Doordat katoen vocht absorbeert, zorgt het voor een droog slaapklimaat.

 

Heeft u het snel koud? Dan is een dekbed met een vulling van dons heerlijk warm. Doordat de kamers van het dekbed zijn gevuld met een dons- en verenmix houdt het goed warmte vast. Het beste beddengoed kan per persoon verschillen!


In beide gevallen, of u nou snel warm of koud bent, is het raadzaam om te kiezen voor een vierseizoenen dekbed. Een vierseizoenen dekbed bestaat uit twee delen: een dun deel en een iets dikker deel. Het dunne deel is heerlijk in de zomer en het dikkere deel is perfect in het voor- en najaar. Door de twee te combineren ontstaat er een heerlijk warm winter dekbed.


Bent u gevoelig voor hooikoorts, huisstofmijt of astma-gerelateerde klachten? Tegenwoordig zijn er anti-allergie dekbedden en kussens. Een anti-allergie dekbed is vervaardigd van synthetische materialen waaraan pollen niet kunnen hechten en waar huisstofmijt niet op kan leven.

Het beste hoofdkussen

Wanneer u het beste beddengoed uitzoekt, vergeet dan uw hoofdkussen niet! Uw kussen draagt bij aan fit en uitgerust wakker worden. Wanneer u het beste kussen uitkiest, houd dan rekening met uw slaaphouding. Bent u een rugslaper? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor een kussen met neksteun. Hierdoor heeft u steun in uw nek en ligt uw achterhoofd net iets lager. Ook bij sommige zijslapers is dit raadzaam. Bekijk wel goed of de neksteun niet te dik of juist te dun is.
Heeft u het snel warm? Dan kunt u het beste slapen op een kussen van natuurlijke materialen. Warmte en vocht worden dan goed gereguleerd, waardoor uw nachtrust beter zal zijn.

Het beste beddengoed kiezen kan soms lastig zijn. Meer weten of het uitkiezen van een geschikt kussen? Kijk dan op onze pagina Welk hoofdkussen past bij mij?

Het beste hoofdkussen

Een dekbedovertrek kan een groot effect hebben op de sfeer in uw slaapkamer. Zo kunt u kiezen voor een overtrekset dat luxe en glamour uitstraalt of juist voor een overtrekset met een natuurlijke uitstraling. Ook kunnen de kleur en de print invloed hebben op uw slaapkamer. Natuurlijk gaat het bij het beste beddengoed niet alleen om móói beddengoed. Een overtrekset kan ook effect hebben op uw nachtrust. Hoe ouder we worden, hoe dunner onze huid wordt. We horen onze klanten dan ook wel eens dat beddengoed niet altijd zo lekker meer voelt aan de huid. Met dit in onze achterhoofd hebben wij onze beddengoedcollectie samengesteld. Enkel het beste beddengoed vindt u in onze webshop.


Onze overtreksets zijn veelal vervaardigd van een hele zachte katoensatijnweving. Dit voelt heerlijk aan op de huid en heeft een rijke, subtiele glans over het materiaal. De weving is kenmerkend door het hoogwaardige garen en de hoeveelheid garen die gebruikt is. Katoen is een natuurlijk materiaal en heeft een hoog ademend en vochtregulerend vermogen.
Het beste beddengoed is natuurlijk ook gebruiksvriendelijk. Er zit een royale instopstrook aan, of het overtrek is voorzien van een rits waardoor u niet uw overtrek en dekbed hoeft op te tillen bij het opmaken van uw bed.

Het perfecte hoeslaken

Het perfecte hoeslaken

Het beste hoeslaken is een hoeslaken dat niet plooit, dat perfect past en heerlijk aan de huid voelt. Onze hoeslakens zijn uniek omdat zij een hogere hoekhoogte hebben. Zo kan er gekozen worden tussen 40 cm of 50 cm hoekhoogte. De 40 cm hoekhoogte is perfect voor op een matras. De hoeslakens met 50 cm hoekhoogte zijn geschikt voor een matras met topper. Door het stevige elastiek vouwt het laken goed om het matras en blijft hierdoor keurig op zijn plaats, zonder dat er plooien ontstaan gedurende de nacht. Ook wanneer u een bed heeft wat in houding verstelbaar is, blijven onze hoeslakens goed op hun plek. Wat het beste beddengoed is hangt dus ook af van uw slaapsysteem.

De ideale mix in onze seniorenbedden

Wanneer u kiest voor het beste beddengoed, verdiep u dan ook in de molton. Ook hier spelen uw wensen en voorkeuren de grootste rol. Een molton biedt bescherming voor uw matras, waardoor u de levensduur van uw matras verlengt. Het kan voorkomen dat u liever wat extra bescherming heeft voor uw matras, dan dat u met een reguliere molton biedt. In dat geval kunt u kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer. Deze heeft een kunststof folie aan de onderzijde, waardoor vocht niet in uw matras kan trekken.


U leest het al: het beste beddengoed verschilt per persoon. Zorgt ervoor dat u uw voorkeuren duidelijk heeft voordat u gaat zoeken. Op onze webshop kunt u nog veel meer lezen over de eigenschappen van verschillende materialen en uitvoeringen. Heeft u nog vragen? Stel ze dan gerust. U kunt op bereiken op telefoonnummer 0341-277010 of per mail: info@well-fair.nl.

Ga naar de webshop
Terug naar overzicht