Langer zelfstandig wonen

Hoe kunt u langer zelfstandig blijven wonen?

In de loop der jaren zijn we steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Tegenwoordig woont 60% van de 90 tot 95 jarigen nog zelfstandig. Dit was jaren geleden wel anders. Dit heeft natuurlijk een aantal oorzaken:

  • We worden ouder en zijn langer gezond
  • Het wordt gestimuleerd door de overheid
  • Er zijn onvoldoende geschikte seniorenwoningen
  • Zorgpersoneel is schaars en bij verzorgingstehuizen zijn lange wachtrijen.
  • Er zijn veel hulpmiddelen verkrijgbaar om de veiligheid in en om het huis te vergroten

Daarnaast wíllen mensen ook graag langer in hun eigen woonomgeving blijven wonen. Op deze manier blijven ze in hun vertrouwd buurt en sociale kring.

Langer zelfstandig wonen met de goede hulpmiddelen

Langer zelfstandig wonen door de juiste hulpmiddelen

Door personeelstekorten in de zorg zijn hulpmiddelen soms onmisbaar. Die zijn er dan ook genoeg! Een traplift, hulp met steunkousen aan- en uittrekken, sta-op stoelen of deurbellen met camera’s, het is er allemaal. Vaak is het mogelijk om via de gemeente verschillende hulpmiddelen te krijgen, dit gaat dan via de WMO. Denk hierbij aan een traplift of rolstoel. Heeft u dus iets nodig? Informeer dan bij uw gemeente. Verder zijn er veel verschillende initiatieven die senioren helpen met het levensloopbestendig maken van hun huis. Via de gemeente, buurthuizen of geloofsgemeenschappen kunt u in contact komen met mensen die hulpmiddelen voor u kunnen monteren, installeren of aanvragen.

Veilig langer zelfstandig thuis wonen

Naast comfort en gemak is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Op dit vlak kunt u zelf al veel doen, zonder dat er al hulpmiddelen aan te pas moeten komen. Één op de drie 65-plussers komt minstens één keer per jaar te vallen in of om het huis. Bekijk dus of er obstakels in de looproutes zijn. Heeft u tapijten liggen waarover u kunt komen te vallen? En hoe is het met de verlichting gesteld? Allemaal zaken die de veiligheid in huis kunnen vergroten en het risico op vallen verkleind. Bekijk per ruimte wat u kunt doen aan veiligheid. 

Veilig langer zelfstandig thuis wonen
Slim wonen - langer thuis wonen

Slim wonen

Er zijn tegenwoordig tal van slimme handigheidjes die ons dagelijks leven gemakkelijker en veiliger kunnen maken. Zo kunt u met een app op uw tablet of telefoon lampen aan- en uitdoen, zien wie er voor de deur staat en praten met die persoon of de stofzuigerrobot aan- en uitzetten. Al eerder schreven wij een blog over domotica, hierin staan nog veel meer tips op het gebied van slimme oplossingen.

Onze missie is om mensen langer zo gezond en veilig mogelijk in hun eigen woonomgeving te laten wonen. Onze producten dragen dan ook altijd bij aan de zelfredzaamheid van senioren. Zo voorkomt het douchetoilet dat u lastige bewegingen hoeft te maken en toch hygiënisch schoon bent en is ons hoog-laag bed niet alleen prachtig om te zien en heerlijk comfortabel, maar ook nog eens heel praktisch wanneer u onverhoopt zorg aan huis nodig heeft. Onze bedden zijn voorzien van uitstapverlichting, hierdoor stapt u ’s nachts veilig in en uit uw bed, zonder het risico dat u over een kleedje of uw pantoffels valt. Onze fauteuils kunnen worden uitgerust met een sta-op functie, zodat u langer mobiel blijft.

Wilt u meer weten over onze producten en wat onze oplossingen voor u kunnen betekenen? Vraag dan een gratis brochure aan of plan een afspraak met onze adviseur bij u thuis of in één van de showroom.

Terug naar overzicht