Gezond de herfst door

U bevindt zich hier: BlogGezond de herfst door

Gezond de herfst door

Het is zo ver: de herfst is ingetreden! De bomen verkleuren, het wordt kouder en langzaamaan verschijnen de pompoenen! Voor de één is het echt genieten, voor de ander is er altijd weer het verlangen naar zon, lange dagen en het comfort van warm weer. Hoe komt u nou het beste gezond de herfst door?

Wat kunt u doen om gezond de herfst door te komen?

In de herfst zijn we minder vaak buiten en zien we minder zon. We hebben minder energie, worden verkouden of krijgen zelfs een griepje. Wat kunt u nou preventief doen om minder last van deze weerstandsdip te krijgen? Hieronder een aantal tips:

Gezellige herfstsferen
  • Eet genoeg groenten, fruit en vette vis. Hierin zitten vitaminen en mineralen die u nodig hebt, waaronder vitamine D. Vitamine D is erg belangrijk voor uw weerstand.
  • Rust voldoende uit. Het is langer donker en we hebben iets meer oplaadtijd nodig. Regelmaat aanhouden in uw slaappatroon is erg belangrijk.
  • Zorg voor genoeg ventilatie in uw huis. We zijn geneigd om alles goed dicht te doen en de kachel aan. Hierdoor wordt de lucht erg droog, en is de ventilatie minimaal, waardoor bacteriën en schimmels meer kans op overleven hebben.
  • Beweging heeft een groot effect op ons welzijn. Ga overdag lekker wandelen of fietsen, zodat u gelijk wat zonlicht ziet waardoor er weer vitamine D wordt aangemaakt.
  • Vaak krijgen mensen in de herfst last van een droge huid en ogen. Dit kan komen doordat de weerstand daalt, de lucht in huis droog is en we te weinig buiten zijn. Gebruik dan een huidolie, balsem of lotion om uw huid soepel en elastisch te houden.


De Well-Sun in de herfst

De Well-Sun

Vitamine D is erg belangrijk voor onze weerstand. In de zomer hebben we hier doorgaans genoeg van: we zijn veel buiten en de zon schijnt meer dan tijdens andere seizoenen. We zijn in staat om een kleine reserve op te bouwen, maar deze raakt in de loop van de herfst wel op.

Bij well-Fair bieden wij hierom de Well-Sun. De Well-Sun heeft een dubbele functie. De UV-functie zorgt voor UV-A stralen. Dit zijn stralen die niet schadelijk zijn, en anders dan de UV-B straling waar we veel slechts over horen. UV-A zorgt echter wel voor aanmaak van vitamine D.
Daarnaast is de Well-Sun voorzien van een infraroodlamp. Deze lamp straalt een heerlijke warmte uit, die diep tot in uw spieren doordringt. Infrarood zorgt voor een goede doorbloeding en sneller herstel van pijnlijke spieren. Voor mensen met bijvoorbeeld reumatische klachten is dit een uitkomst, aangezien dit soort klachten vaak verergeren als het buiten kouder wordt.

Wilt u graag meer weten over onze Well-Sun? Vraag dan de gratis brochure aan of vraag naar de mogelijkheden!

Genietend de herfst door

De herfst heeft ook zeker zijn voordelen: de kleuren in de natuur zijn prachtig. Een mooie herfst wandeling is dan ook geen straf. Vergeet vooral geen foto’s te maken, want het is zo’n fotogeniek seizoen!

Na alle heerlijke salades en lichte maaltijden van de zomer brengt de herfst ook genoeg lekkers met zich mee! Wat dacht u van een lekkere gevulde pompoensoep of hachee met rode kool?

De kaarsjes en de openhaard kunnen weer aan! De gezelligheid en warmte van lichtjes en een haard maken dat de avonden weer heel anders zijn en kunnen zorgen voor mooie gesprekken en momenten!

In de herfst bij de kachel