Anti-trendelenburg houding

Wat houdt de (anti-)trendelenburg houding in?

Trendelenburg houding

Om uit te leggen wat de anti-trendelenburg houding is, beginnen we eerst even bij de trendelenburg houding. De trendelenburg houding houdt in dat men met het hoofd lager ligt dan de voeten. Hierdoor verbetert de bloedsomloop in de hersenen.

Anti-trendelenburg houding van Well-Fair

Sinds 1992 zijn wij de specialist op het gebied van langer thuis wonen. Wij bieden maatwerk oplossingen aan op het gebied van slapen, zitten en wellness. Vraag de gratis brochure aan en bekijk de slimme opties.

De anti-trendelenburg houding wordt ook wel de reverse trendelenburg houding genoemd. Hierbij ligt men met de voeten lager dan het hoofd. Het gaat hierbij om een kanteling tussen de 15 en 30 graden. De anti-trendelenburg houding heeft een aantal positieve gevolgen bij verschillende klachten:

  • Het helpt bij een slechte doorbloeding van het onderlichaam, de benen of de voeten. Een slechte doorbloeding van de benen en voeten heeft als gevolg dat men koude voeten heeft, kramp kan krijgen in benen en voeten of zelfs gevoelloosheid.
  • Doordat men met de anti-trendelenburg houding wat rechterop ligt verlicht dit bij benauwdheid. Het verbetert de ademhaling en zorgt voor meer zuurstoftoevoer naar de longen. Dit is prettig voor mensen die bijvoorbeeld astmatische klachten, COPD of andere luchtwegklachten hebben.
  • Het verminderd last van maagzuur en reflux. Doordat de slokdarm hoger ligt dan de maag kan er geen brandend maagzuur de slokdarm inlopen. De houding zorgt dan ook dat mensen met reflux vaak veel beter slapen in deze houding dan wanneer ze helemaal recht liggen.

Anti-trendelenburg houding van Well-Fair

Wanneer we ouder worden ontwikkelen we vaak fysieke klachten. We hoorde onze doelgroep dan ook vaak over benauwdheid en maagzuur. Zoals al eerder genoemd kan de anti-trendelenburg stand juist bij deze klachten voor verlichting zorgen. Reden genoeg om deze functionaliteit toe te voegen aan de verstelmogelijkheden van onze LevelFit bed. Wilt u meer weten over de functionaliteiten van onze bedden? Kijk dan hier!

Wilt u de functionaliteiten van onze bedden zelf eens bekijken en ervaren? Maak dan gerust een afspraak in één van onze showrooms of vraag een gratis brochure aan. U vindt ons in Nunspeet en Capelle aan den IJssel. Onze adviseurs nemen alle tijd om al uw vragen te beantwoorden!

Anti-trendelenburg houding Well-Fair bed
Terug naar overzicht