Tips voor huidverzorging

Hoe kunt u uw huid gezond houden?

Hoe vervelend het misschien ook is, vroeg of laat krijgen wij allemaal te maken met een ouder wordende huid. Ons lichaam is volgroeid rond ons 20ste levensjaar. Daarna begint het verouderingsproces. Hier zijn rimpeltjes, lijntjes om de ogen en de mond en een droge huid gevolgen van.

 

Wat gebeurt er met uw huid als u ouder wordt?

Omdat u ouder wordt, vallen bepaalde processen in de huid stil. De huid verliest zijn vocht, elasticiteit en veerkracht. De huid wordt droger en door het gebrek aan veerkracht ontstaan er rimpels. Maar wat kunt u tegen deze verouderingen doen? Wij zetten een paar tips voor u op een rij.

 

1. Bescherm u goed tegen de zon

De zon kan blijvende schade leveren aan uw huid. Deze schade wordt als het ware ‘opgeslagen’ en herstelt nooit helemaal. Ook van zonverbranding kunt u vervelende huidziekten krijgen. Een zonnebrand met een hoge SPF erin geeft de beste bescherming.

 

2. Zorg voor voldoende nachtrust

Goed, en vooral voldoende slapen is voor veel dingen goed. Ook de huid profiteert van 6 tot 8 uur slaap. Deze krijgt in de nacht meer tijd om te herstellen.

 

3. Stop met roken

Door het roken ontstaan er eerder rimpels. Roken tast namelijk de hoeveelheid collageen en de elasticiteit van de huid aan. Wanneer u stopt met roken zal de huid er weer snel gezonder uit komen te zien. De huid wordt steviger, elastischer en zal er weer sneller glad uit zien. 

 

4. Reinig de huid goed

Luchtvervuiling, make-up resten en andere vervuilende deeltjes die op uw huid terecht komen in het dagelijks leven, kunnen veroudering versnellen. Reinig elke dag uw gezicht, ook al heeft u geen make up op gehad. Het reinigen zorgt ervoor dat uw huid fris en stralend blijft en geeft verstopte poriën geen kans.

 

5. Dode huidcellen verwijderen

Exfoliëren klinkt u misschien onbekend in de oren, maar het is een belangrijke stap bij de verzorging van de rijpere huid. Dode huidcellen schilferen namelijk minder makkelijk af bij een oudere huid, en dus heeft uw huid wat hulp hierbij nodig. Dit kan met een milde scrub, maar dit moet voorzichtig gebeuren anders beschadigt u de huid juist. Het is daarom nog beter om te kiezen voor een vloeibare exfoliant, die de dode huidcellen op een zachte wijze losweekt.

 

6. Hydrateer de huid

​​​​​​​Om droogheid tegen te gaan, is het belangrijk om goede vochtinbrengende crèmes en bodylotions te gebruiken. Drink ook voldoende water en groene thee om uw lichaam van binnenuit te hydrateren. Smeer uw crème ook op uw decolleté, deze wordt vaak vergeten.

 

Om uw huid goed te verzorgen, heeft Well-Fair een unieke huidverzorgingslijn ontwikkeld. Deze is rijk aan sheabutter wat de ouder wordende huid goed voedt.

Lees ook onze blog over voetverzorging voor een compleet stappenplan hoe u uw voeten het beste verzorgt. 

Terug naar overzicht