Slaapkamer schoonmaken

Hoe houdt u uw slaapkamer schoon?

De slaapkamer dweilen

Het is nooit een hele leuke klus, maar wel fijn als het achter de rug is: de slaapkamer schoonmaken. Maar wat is nou een logisch stappenplan? Hoe zorgen we ervoor dat we niet iets overslaan, of in een onhandige volgorde schoonmaken? Daarvoor maakten we onderstaand stappenplan.

Niet alleen de volgorde is belangrijk, ook het regelmatig uitvoeren ervan is van belang. Door wekelijks even onderstaande klusjes uit te voeren houdt u het schoonmaken bij en is het sneller uitgevoerd dan wanneer u onregelmatig schoonmaakt.

  • Begin met opruimen. Liggen er kleren die al wel gedragen zijn, maar nog niet gewassen hoeven worden? Deze kunt u het beste op een stoel leggen, zodat u ze apart houdt. Liggen er losse spulletjes op het nachtkastje? Geef deze ook een vast plekje.
  • Bed verschonen. Bij het verschonen van het bed komt er veel stof vrij, daarom is het handig om dit te doen voordat u gaat stoffen en stofzuigen.
    Onze hoog-laag boxsprings maken het op- en schoonmaken van het bed gemakkelijk: het bed kan ingesteld worden op sta hoogte, waardoor u rechtop kan blijven staan. Doordat de bedden een unieke poot-wiel constructie staan kunnen ze gemakkelijk van de plaats worden gerold. Hierdoor kunt u gemakkelijk tussen de bedden, wat het opmaken van de uiterste hoeken vergemakkelijkt.
  • Met een stofdoek kunnen alle oppervlakten worden afgenomen. Met een plumeau kunt u gemakkelijk langs het plafond of op een kast afstoffen.
  • Niet alleen de vloer, ook het onderstel van uw bed kan worden gestofzuigd. Doordat onze verstelbare boxsprings zo soepel omhoog kunnen, kunt u gemakkelijk bij het onderstel, zonder dat u te ver moet bukken.
  • Nadat al deze klusjes geklaard zijn kunt u even lekker ventileren. Zet de ramen of het ventilatierooster open. Tip: planten kunnen bijdragen aan de luchtkwaliteit. Daarnaast staat het ook nog mooi!
    Nog een kleine tip: zorg ervoor dat er elke goed wordt geventileerd in de slaapkamer. Niet alleen is dit beter voor uw nachtrust, het is ook goed voor de kwaliteit van uw matras en dekbed.
De kleding opruimen

Grote schoonmaak

Naast de klusjes die regelmatig terugkeren zijn er ook een aantal die maar een paar keer in het jaar hoeven. Denk hierbij aan het opruimen van de kledingkast. Niet alleen ligt en hangt alles er weer netjes in, maar u weet ook weer even wat er eigenlijk in de kast hangt!

De gordijnen wassen klinkt als een lastige taak, maar het valt mee. Door de bovenkant van de gordijnen (met haken) in een kussensloop te doen, met een elastiekje eromheen, maken de haken geen halen in de gordijnstof. Was de gordijnen niet te warm, het beste is om een wolwas te draaien en licht te laten centrifugeren. Hang de gordijnen op terwijl ze nog klam zijn, op die manier trekken kreukels er makkelijk uit en drogen de gordijnen netjes op.

Een frisse slaapkamer

Levensloopbestendig

We snappen dat onze klanten niet altijd even makkelijk en soepel kunnen schoonmaken. Dit is dan ook iets waar wij goed over nadenken bij het ontwikkelen van onze producten. Zoals al eerder genoemd kunnen onze bedden gemakkelijk omhoog om eronder te stofzuigen en ondersteuning te bieden bij het op- en schoonmaken van uw bed. Ons douchetoilet heeft een zelfreinigende functie en zelfs onder onze relaxfauteuil kan gemakkelijk worden schoongemaakt.

Terug naar overzicht