Blijf fit en gezond!

Tips om genoeg te blijven bewegen

Wij van Well-Fair weten dan wel alles van goed zitcomfort, maar goed bewegen is zeker net zo belangrijk! Als u ouder wordt, merkt u dat bewegen wat minder soepel gaat. Momenteel worden we op verschillende manieren beperkt en dat betekent dus minder beweging. Een goede conditie en sterke spieren zijn heel belangrijk, juist nu! Probeer iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen. Het vermindert kans op hart- en vaatziekten, houdt uw lichaam in vorm en zorgt voor een verbeterd immuunsysteem. Hieronder wat tips om in een goede conditie te blijven.

 

1. Wandelen

Niets is zo lekker als een stukje in de frisse buitenlucht wandelen. Probeer voor de afwisseling te variëren in de looproutes, zo ziet u steeds nieuwe dingen en wordt het nooit saai. En het grote voordeel is, u krijgt meteen uw dosis vitamine D mee.

 

2. Fietsen

Mocht u wat moeite hebben met een flink stuk lopen, dan is een stukje fietsen een uitkomst. Met een licht fietstempo belast u de kniegewrichten minimaal, maar houdt u ze wel soepel en worden de spieren versterkt.


3. Nederland in beweging

Beweeg mee met Olga en Duco. Iedere werkdag kunt u om 9.15 op NPO 2 meedoen met Nederland in beweging. Het is slechts een kwartiertje van uw tijd en meteen een goede start van de dag. En… bij slecht weer de ideale oplossing!

4. Zwemmen

Neem een zwemabonnement! Zwemmen belast de gewrichten en spieren niet en is daarom geschikt voor iedereen. Daarnaast werkt het heel ontspannend. Wilt u toch iets meer inspanning, kijk dan eens naar het aanbod van bijvoorbeeld Aquagym.

5. Spiertraining binnenshuis

Wist u dat er talloze simpele oefeningen met en/of op een stoel zijn te doen? Laat u eens informeren via de sportschool of fysiotherapeut. Zij kunnen voor u een mooi schema opstellen. Ook op internet is veel te vinden. Als u dit iedere dag een kwartiertje zou doen, houdt u uw spieren sterk en soepel.

Zwemmen is goed voor ons lijf

Bewegen is dus van essentieel belang om fit en gezond te blijven. Kies een vast moment op de dag, zodat dit een routine voor u wordt en daardoor makkelijk vol te houden is. Het allerbelangrijkst is dat u kiest voor beweging die bij u past en waar u zich goed bij voelt!

In onze blogs 'sporten voor senioren' en 'buiten bewegen' leest u nog meer tips over fit en gezond blijven.

Terug naar overzicht