5 tips voor een goede nachtrust

Hoe kunt u uw nachtrust verbeteren, vijf tips

Wist u dat stress de absolute nummer 1 is als het gaat om slapeloosheid? Bent u, om welke reden dan ook, onrustig als u naar bed gaat? Lees dan onze 5 ontspanningstips voor het slapen gaan:

 

1. Schrijven

Heeft u veel aan uw hoofd en bent u bang dat u dingen vergeet? Of wordt u ’s nachts wakker en gaat u malen? Schrijf dit dan allemaal op in een notitieboekje. Zo kunt u het letterlijk uit uw hoofd schrijven.

 

2. Ventileren

Zorg dat uw kamer goed geventileerd is en de juiste, koelere, temperatuur heeft. Dit ventileren kan voor het slapen, na het slapen of zelfs tijdens het slapen. De optimale slaap temperatuur is tussen de 15-20 graden. Uiteraard is dit voor iedereen anders, ga opzoek naar de juiste temperatuur maar wel in een goed geventileerde kamer.

 

3. Blauw licht 

Vermijdt digitale apparaten zoals de TV, laptop of telefoon. Het blauwe licht kan uw biologische slaapritme verstoren. Het blauwe licht zorgt ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon wordt afgebroken. Hierdoor valt u minder snel in slaap. Een boek lezen kan daarentegen juist wel ontspannend werken.

 

4. Lavendel 

Neem een warme douche of bad en gebruik daarbij eventueel doucheproducten met de heerlijke geur van lavendel. Deze geur werkt ontspannend en daarnaast zal de overgang van het warme water naar een koele slaapkamer ertoe leiden dat uw lichaamstemperatuur daalt en u slaperig wordt.

 

5. Grootmoeders tip

En als laatste de tip uit grootmoeders tijd; drink voor het slapen gaan een beker met warme melk en honing. Hoewel niet wetenschappelijk is bewezen dat deze combinatie daadwerkelijk hiervoor zorgt, is zeker het moment voor uzelf dat u hierbij neemt van absoluut belang om ontspannen te worden.

 

Natuurlijk heeft uw beddengoed ook een grote invloed op uw nachtrust. In onze blog 'Het beste beddengoed' leest u daar meer over. 

Lees hier meer over onze bedden
Terug naar overzicht