Een maatwerkstoel van Well-Fair

Wat is het voordeel van een maatwerkfauteuil?

De voordelen van een maatwerk stoel-1

De voordelen van een maatwerk stoel

Nederlanders zitten gemiddeld bijna 9 uur per dag. Ouderen zitten nog meer. Lang en veel zitten is niet gezond voor ons. Om toch zo gezond mogelijk te zitten is het de moeite waard om een maatwerk stoel te overwegen. We vertellen u graag meer over welk effect een fauteuil op maat kan hebben op het dagelijks leven.

Voor het vervaardigen van een maatwerk stoel zullen er bepaalde gegevens over de klant verzameld moeten worden. Het is namelijk belangrijk dat de zithoogte, -diepte en -hoek op uw lichaam worden aangepast. Daarnaast is het belangrijk dat de functionaliteiten kunnen worden aangepast op uw behoeften. Heeft u nekklachten, moeite met opstaan of doet u wel eens een dutje in uw stoel? Geef dit dan aan bij het aanschaffen van een maatwerk stoel.

Een maatwerk stoel koopt u dus nooit kant en klaar. Deze moet worden ingemeten. Het kiezen van de bekleding of de voet is niet voldoende om een stoel maatwerk te noemen. Een gepersonaliseerde maatwerk stoel wordt op uw lichaam, wensen en behoeften samengesteld.

Waarom een maatwerk stoel?

Er wordt wel eens gezegd ‘ouderdom komt met gebreken’. Des te belangrijker dat we goed voor onszelf zorgen. Een maatwerk stoel vergroot de zelfredzaamheid, is levensloopbestendig en helemaal naar eigen smaak en wens samen te stellen. Wat gebeurt er als u niet goed zit? Als de zitting van uw stoel te hoog is zullen de zenuwen en bloedvaten in uw benen worden afgekneld waardoor u slapen benen zult ervaren. Is de zitting te diep? Dan zakt u sneller onderuit in uw stoel waardoor u een pijnlijke onderrug en nek zal krijgen. Wanneer de armleuningen te laag zijn zakt u voorover in uw stoel, waardoor schouders en nek het zwaar krijgen. Een gezonde houding draagt bij aan uw mobiliteit omdat u minder klachten ontwikkeld. Al eerder schreven we een blog over ergonomisch zitten, hierin leest u nog meer over het belang van maatwerk.

Waarom een maatwerk stoel

Een maatwerk stoel samenstellen doet u samen met een specialist. Bij Well-Fair werken professionele inmeetspecialisten die samen met u de perfecte maatwerk stoel samenstellen. Uw maten worden opgenomen en er wordt gekeken welke functionaliteiten bij uw passen. Denk hierbij aan een sta-op functie, been- rug en nekverstelling, lende ondersteuning of de hart-rustfunctie. Daarnaast zal de maatspecialist samen met u kijken naar hoe de stoel eruit. Naast het model, de leuningen en de voet kunt u zelf de bekleding kiezen. Wat past in uw interieur? Kiest u voor lederen of stoffen bekleding? En welke kleur heeft uw voorkeur? Het aanbod is groot, dus voor elk interieur is een passende maatwerk stoel samen te stellen.

De maatwerkstoel van Well-Fair-

De maatwerkstoel van Well-Fair

Bent u benieuwd geworden wat Well-Fair voor u kan betekenen? Vraag gerust onze gratis brochure aan of maak een afspraak in één van onze showrooms om de stoelen meteen te bekijken en de functionaliteiten te ervaren. U vindt de showrooms in Nunspeet en Capelle aan den IJssel, de koffie staat klaar!

Terug naar overzicht