Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Wat is een boxspring?

U bevindt zich hier: BlogWat is een boxspring?

Wat is een boxspring?

Al jaren is de boxspring het meest verkochte type bed. We horen er veel goeds over en ze worden ook aangeraden door professionals. Maar... wat is een boxspring nou eigenlijk?

Een boxspring is een deel van het slaapsysteem, en letterlijk een box met veren. Dit is de basis van een boxspring bed. In plaats van op een lattenbodem of spiraalbodem rust de matras op deze box. De veren in de box zijn afzonderlijk ingepakt in een soort hoesje, of een zakje, ook wel een pocket genoemd. Hier komt dus ook de naam pocketvering vandaan. Deze box is vaak bekleed met een stof, en kan doorgaans naar eigen smaak en stijl gekozen worden.

Wat is een goede boxspring?

Een goede boxspring zorgt voor een goede ondersteuning en voor een betere drukverdeling. Op de boxspring wordt een matras gelegd. Indien deze combinatie in balans is, kan dit een perfect slaapsysteem vormen. Eventueel kan het systeem worden uitgebreid met een topper.

Wat zijn de voordelen van een boxspring

Een boxspring kan naast de vlakke uitvoering, ook uitgevoerd worden met elektrische bediening. Hiermee is bijvoorbeeld mogelijk de hoogte te verstellen, maar ook de rug, nek of benen kunnen hiermee naar eigen wens ingesteld worden. Deze mogelijkheid zorgt voor de juiste houding, met goede drukverdeling, ook tijdens het lezen van een boek of tv kijken. Bij Well-Fair hebben we een verstelbare boxspring ontwikkeld die, met wat kleine aanpassingen, zelfs als ARBO goedgekeurd zorgbed kan worden ingezet.

Er worden wel eens boxsprings aangeboden waarbij er geen veren als bodem verwerkt zijn, maar een plank of een plaat. Dit is géén boxspring, en mag officieel dan ook niet zo verkocht worden.


De voordelen van een boxspring?

Een boxspring heeft een aantal grote voordelen:

  • Één van deze voordelen werd hierboven al genoemd: een boxspring is meestal naar eigen smaak en stijl aan te passen. Dit zorgt ervoor dat u de harmonie kunt houden in de slaapkamer die u met zo veel zorg heeft ingericht.
  • Een ander groot voordeel is dat boxsprings vaak wat hoger zijn. Dit is prettig met in- en uitstappen.
  • Doordat de bodem uit veren bestaat, zorgt dit voor een goede ventilatie. Door de ventilatie is er goede vochtregulatie en zijn boxspring bedden ook duurzamer dan sommige andere bedden.
  • Een goed boxspring zorgt voor optimale ondersteuning tijdens het slapen. Hierdoor slaapt u in een goede houding en heeft u minder last van bijvoorbeeld rug- of nekklachten.
Een Well-Fair boxspring

Wat is een boxspring van Well-Fair

Bij Well-Fair zijn we specialist op het gebied van zelfstandig en comfortabel ouder worden. Een gezond en praktisch seniorenbed mag dus niet ontbreken en zoals u van ons gewend bent, hebben we het design ook niet uit het oog verloren.

We personaliseren niet alleen het matras, maar ook de boxspring. Aan de hand van onze unieke inmeetmethode wordt er bepaald hoe de veren worden verdeeld. Daarnaast kunt u zelf de stoffering kiezen. Wilt u er graag een bijpassend hoofdbord bij? Geen probleem!

Door deze boxspring te combineren met een Well-Fair matras zorgt dit voor de perfecte persoonlijke ondersteuning. Eventueel kunt het slaapsysteem uitbreiden met een topper, deze kan zorgen voor een nog betere drukverdeling. Hierdoor wordt u altijd fit en uitgerust wakker en kunt u met energie aan de dag beginnen!

Wilt u graag meer weten over onze op maat gemaakt senioren boxspring bedden? Vraag dan onze gratis brochure aan, of maak vrijblijvend een afspraak met één van onze thuisadviseurs.