Wat is een goed matras?

Waar moet u op letten bij aanschaf van een nieuw matras?

Matras

Wat is een goed matras?

Een goed matras draagt bij aan hoe fit we ons overdag voelen en hoe productief we kunnen zijn. Wanneer we een slechte nacht hebben, of zelfs met fysieke klachten wakker worden, dan is de dag vaak moeizamer. Een goed matras draagt dus niet alleen bij aan onze nachtrust maar ook aan de kwaliteit van onze dag. Maar wat is een goed matras? En hoe zorgt u dat u hier het maximale rendement uithaalt? Lees snel verder!

Wat maakt een goed matras?

Een goed matras is voor iedereen anders. De één heeft bijvoorbeeld een wat steviger matras nodig, de ander juist eentje die wat zachter is. Een aantal punten die bijdragen aan een goed matras zijn bijvoorbeeld de materiaalkeuze, zoneverdeling en het formaat.

Materiaalkeuze

Er zijn heel veel verschillende soorten matrassen. Zowel in formaat als materiaal. Een matras die is vervaardigd van natuurlijke materialen is vaak duurzamer, bevat geen schadelijke materialen en heeft van nature een goede temperatuurregeling. Daarnaast kan het in sommige gevallen helpen tegen allergieën.

 

Zoneverdeling

Onze lengte en bouw kan variëren. Hierdoor is het van belang om de zoneverdeling in de gaten te houden. Er is al veel verschil qua bouw tussen mannen en vrouwen. Zo zijn vrouwen vaak wat breder bij de heupen en mannen bij de schouders. Daarnaast verschillen de zones ook tussen iemand die 1.90 m lang is en iemand die 1.60 m lang is. Ook de slaaphouding kan hier invloed op hebben. Al eerder schreven wij een blog over een goede slaaphouding.

Formaat

Vaak horen we van klanten dat ze met hun voeten over het matras hangen. Regelmatig kopen mensen standaard een matras van 200 cm. In de regel is het slim om een matras te kopen die minstens 20 cm langer is dan dat we zelf zijn. Dit draagt bij aan een comfortabele nacht, en dus aan fit en uitgerust wakker worden.

Een sfeerimpressie van een seniorenbed waarbij de hoog-laag functie is geactiveerd.

Hoe onderhoud ik een goed matras

Het is natuurlijk fijn als een goed matras zo lang mogelijk mee gaat. Natuurlijk moet de kwaliteit van de matras goed zijn, maar daarnaast heeft u er zelf ook nog enigszins invloed op.

We verliezen elke nacht zo’n 300 ml tot een halve liter vocht. Door het bed goed te luchten kan dit vocht verdampen en blijft het niet in het matras zitten. Een goede molton kan hier ook aan bijdragen.

Door de matras regelmatig te keren voorkomt dit kuilvorming. De matras gaat hierdoor langer mee en zal langer goed liggen. Ons advies is elke 3 maanden het matras te keren.

 

Iedereen is anders

Iedereen is anders: we verschillen van lengte, postuur, slaaphouding, noem maar op. Dus ook onze matrassen zouden in theorie verschillend moeten zijn. Gemiddeld besteden we een derde van ons leven in bed, reden genoeg dus om te kiezen voor een goed matras. Met dit uitgangspunt worden de matrassen van Well-Fair gemaakt. Onze matrassen worden op maat gemaakt, aan de hand van 9 inmeetpunten. Deze punten worden ingemeten met een uniek inmeet-apparaat, om op deze manier de zoneverdeling te optimaliseren. De matrassen zijn dus persoonlijk en moeten dus helemaal goed zijn. Hierom geven wij 6 maanden slaapgarantie. Mocht de matras dan toch niet helemaal naar de zin dan zetten we alles op alles om dit zo snel mogelijk aan te passen.

Wilt u graag meer weten over Well-Fair matrassen en bedden? Vraag dan de gratis slaapbrochure aan of plan een bezoek aan onze showroom

 
Terug naar overzicht