Wennen aan een nieuw matras

Hoe lang duurt het voordat ik ben gewend aan een nieuw matras?

Daar is ie dan: uw nieuwe matras! U heeft er even op moeten wachten en u bent echt toe aan een nieuwe, dus u keek ernaar uit. Uiteraard gaat de nieuwe matras meteen op bed en u kijkt al uit naar de eerste nacht heerlijk slapen. In de praktijk werkt dat echter vaak net even anders en moeten we wennen aan een nieuw matras.

Hoe lang wennen aan een nieuw matras

Hoelang wennen aan een nieuw matras

Wanneer u dan eindelijk op uw nieuwe matras kunnen slapen, ervaart u toch wat klachten! Vaak gaat dat om wat nek- schouder- en rugklachten, u komt niet zo makkelijk in slaap of heeft u een onrustige nacht. Dit duurt doorgaans 2 tot 4 weken en noemen we de ‘houding correctie periode’. De houding correctie periode is de tijd die ons lichaam nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Onze houding wordt gecorrigeerd of er wordt minder of meer spanning op bepaalde spieren uitgeoefend. Deze klachten zijn van tijdelijke aard, na deze wenperiode zullen ze minder worden en uiteindelijk verdwijnen. Wanneer dit niet gebeurt, kunt u het beste contact opnemen met het bedrijf waar u de matras gekocht heeft.

Meer rendement uit uw matras halen

30% van de kwaliteit van uw slaapsysteem hangt af van de ondergrond waarop uw matras ligt. Wanneer u een goede matras koopt, maar deze op een oudere lattenbodem, boxspring of spiraalbodem legt, zult u niet het maximale rendement uit uw matras halen. U zult dan ook niet op de juiste manier wennen aan een nieuw matras en klachten blijven ervaren. De ondergrond van uw matras is dus minstens zo belangrijk.

Meer rendement uit uw matras halen

Als u een nieuw Well-Fair matras koopt, gaat u ervan uit dat u hier lang gebruik van zult maken. Dan zou het natuurlijk zonde zijn als de matras dan toch niet helemaal naar wens is en u, na een aantal weken wennen aan een nieuw matras, nog steeds klachten ervaart. Onze missie is om mensen zo lang en veilig mogelijk thuis te laten wonen en onze matrassen dragen hieraan bij. We vinden het dus heel belangrijk dat onze matras naar wens is en zorgt voor een gezonde slaaphouding, zodat u fit en uitgerust aan de nieuwe dag begint. Omdat wij achter onze producten en kwaliteit staan, geven wij 6 maanden slaapgarantie op onze matrassen. Indien u fysieke klachten ervaart en deze langer dan 4 weken wennen aan een nieuw matras aanhouden dan horen en verhelpen wij dit graag.

Terug naar overzicht