Slaapkamer verlichting

De ideale verlichting voor op uw slaapkamer

Slaapkamerverlichting

De juiste slaapkamer verlichting is erg belangrijk. Zonder goede verlichting kunnen we geen boek in bed lezen, is ’s nachts naar het toilet gaan een uitdaging en is het lastig om onze kleding goed uit te kiezen. Afhankelijk van uw wensen kunt u gemakkelijk een lichtplan maken. Slaapkamerverlichting kunt u opdelen in drie groepen:  

  1. Basis slaapkamer verlichting 
  2. Functionele slaapkamer verlichting  
  3. Sfeerverlichting  

Onder basisverlichting valt de lamp die u gelijk aan kan doen als u de slaapkamer inloopt. Vaak is dit een plafondlamp, waarvan de schakelaar naast de deur zit. Bij het kiezen van de juiste basisverlichting is het handig om met een paar zaken rekening te houden:  

  • De hoogte van de kamer. Wanneer het plafond erg laag is doet u er goed aan om te kiezen voor een plafonniere of inbouwspots. Op die manier stoot u uw hoofd niet.  
  • De ramen en kleuren. Is het een donkere of lichte kamer? Zijn er veel ramen of juist weinig? En wat voor kleuren heeft u op de muur? Kies voor meer verlichting als het al een donkere ruimte is.  
  • Zorg voor dimbare verlichting. Op die manier kunt u de felheid van de lamp aanpassen naar uw wens.  

Functionele slaapkamer verlichting

Functionele slaapkamer verlichting gebruikt u als u leest in bed of bij uw kledingkast. Wanneer u in bed leest, is het slim om te kiezen voor directe verlichting. Op die manier worden de bladzijden het best verlicht en kunt u prettig lezen. Ook wanneer u uw kleding uitkiest, is het prettig om goede verlichting te hebben. Niet alleen is het handig met het zoeken naar nét dat ene truitje, het zorgt er ook voor dat u zich niet vergist met de kleur! Wanneer het licht niet goed is, is het gemakkelijk om zwart en donkerblauw door elkaar te halen.  

Functionele slaapkamer verlichting
Sfeerverlichting slaapkamer

Sfeerverlichting

Bij slaapkamerverlichting hoort natuurlijk ook sfeerverlichting. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden op dit gebied. U kunt natuurlijk kiezen voor een mooie tafel- of vloerlamp met dimmer, maar u kunt ook wat creatiever zijn! Kies bijvoorbeeld voor verlichting achter het hoofdbord van uw bed, of achter een spiegel. Dit kan heel gemakkelijk door middel van kant en klare LED-strips, die u simpelweg op de goeie plaats plakt.  

Well-Fair en verlichting

Bij alle producten die wij ontwikkelen, houden wij gemak, comfort en veiligheid in het oog. Om deze reden hebben wij de afstandsbedieningen van onze bedden uitgerust met knoppen die oplichten. Misschien nog wel handiger: automatische uitstapverlichting. Onze uitstapverlichting gaat aan zodra u uit bed stapt voor bijvoorbeeld een toiletbezoek of een slokje water. Dit zorgt ervoor dat u niet over uw pantoffels of een tapijt struikelt én dat uw partner niet wakker wordt van het felle licht. Zodra u weer in bed ligt, gaat de verlichting vanzelf weer uit.  

Wilt u meer weten? Vraag dan gerust een gratis slaapcomfort brochure aan, of plan een adviesgesprek aan huis of in onze showroom 

Uitstapverlichting
Terug naar overzicht