Fit in de winter

Gezond de winter door

Fit de winter in

Fit in de winter

Een winterdip. De meeste mensen kennen het wel. De dagen worden korter, we zijn minder buiten en we eten zwaarder. We voelen ons vaak minder fit in de winter. Het najaar wordt niet voor niets het griepseizoen genoemd. Hoe komen we nou een beetje fit de winter door? Wij doken er in en zetten de nodige tips op een rijtje!

Fit in de winter: een mindset

Om zo gezond en opgewekt mogelijk de winter door te komen, is het belangrijk om te beseffen dat onze mindset een groot verschil kan maken. Dus: het beste beentje voor zetten en niet bij de pakken neer gaan zitten! Focus op wat wél kan, niet op wat niet kan. Neem u bijvoorbeeld voor om elke dag even naar buiten te gaan, of verdiep u in gezonde wintergroenten. Zo krijgt u niet alleen gezonde voeding binnen, daarnaast leert u nog nieuwe dingen en kookt u misschien gerechten die u anders nooit zou maken!

Zoals we al zeiden: veel mensen ervaren klachten tijdens de winter. We hebben het dan over relatief lichte klachten, zoals futlozer/vermoeider zijn, minder opgewerkt of niet fit zijn. Een echte winterdepressie is natuurlijk echt iets anders. Wanneer u depressieve gevoelens ervaart in de winter, is het zeker verstandig om naar uw huisarts te gaan om te informeren wat u het beste kan doen.

Fit de winter door
  • Door op gezette tijden op te staan en op vaste momenten te eten houdt u een gezond ritme aan. Hierdoor hoeft uw lichaam zich niet elke dag aan te passen naar andere omstandigheden, maar weet het waar het aan toe is.
  • Ga naar buiten. We zeiden het al eerder: ga elke dag even naar buiten. Een rondje om of op de fiets naar de supermarkt is al beter dan helemaal niet naar buiten te gaan. Zin om meer te doen? Misschien is er een wandelclubje in de buurt of kunt u mooie fietsroutes in de buurt fietsen. Wat inspiratie nodig? Lees dan onze blog over buiten bewegen
  • Beweging houdt ons fit en gezond. Naast wandelen of fietsen kunt u ook binnen proberen meer te bewegen. U kunt natuurlijk naar een sportschool of sportclub, maar ook thuis kunt u oefeningen doen. Al eerder schreven wij een blog over sporten voor senioren, hier zijn nog veel meer tips te vinden.
  • Genoeg slaap zorgt voor een betere weerstand. Het advies is tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht, vaak hebben vrouwen iets meer slaap dan mannen nodig. In onze blog over een gezonde slaapcyclus lees u meer over slapen. 
  • Gezonde voeding. Genoeg vezels, vitaminen en mineralen is natuurlijk altijd gezond, maar in de winter is het vooral belangrijk omdat uw weerstand daalt door een tekort aan vitamine D. Er zijn heerlijke wintergroenten verkrijgbaar, denk hierbij aan spruitjes, prei of boerenkool.
Winter fit

De winter fit blijven

In de zomer voelen we ons vaak fit, maar wanneer de dagen korter en kouder worden, voelen we dat we minder fit worden. Dit komt vaak door ons vitamine D gehalte. Vitamine D maken we zelf aan, door middel van zonlicht op onze huid. Logisch dus dat dit gehalte daalt in de winter, want dan ziet onze huid veel minder zonlicht! Niet alleen omdat er veel minder zonlicht is, maar ook omdat we lange mouwen en broekspijpen dragen, en sjaals en mutsen om en op hebben.

De Well-Sun

Met deze feiten in gedachten, is ooit de Sunshower ontwikkeld. Een lamp met een infrarood- en een UVB-functie, die doorgaans in de douche wordt geïnstalleerd. Samen met Sunshower hebben wij de Well-Sun ontworpen. Een Sunshower, maar dan speciaal gericht op onze doelgroep. Door 3 keer per week 10 minuten de UV-functie te gebruiken, verhoogt u uw vitamine D gehalte al flink. Dit gehalte kan zelfs verdubbelen. Wilt u de Well-Sun eens zelf uitproberen? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms. U vindt ons in Nunspeet en Capelle aan den IJssel. Liever een thuisadvies? Ook geen probleem: onze adviseurs hebben allemaal een demo-model van de Well-Sun, zodat u ook thuis het weldadige licht kan ervaren.

Well-Sun fit in de winter
Terug naar overzicht