Natuurlijke huidverzorging

Het belang van natuurlijke huidverzorging

Als we onze huid onderzoeken, ontdekken we dat deze heel bijzonder is. Onze huid zit ons leven lang om ons heen, het is onze bescherming en dagelijks worden er huidcellen aangemaakt en afgebroken. Vanzelfsprekend dat het belangrijk is om onze huid goed te verzorgen met zachte producten. Dit is de reden dat Well-Fair heeft gekozen voor een productserie met natuurlijke huidverzorging.

Verschillende huidlagen

Waarom natuurlijke huidverzorging?

Net als wijzelf wordt onze huid ouder. Dit is heel normaal, alleen vinden we het niet altijd leuk. Wat gebeurt er met onze huid? En hoe komt het dat onze huid steeds ‘slechter’ lijkt te worden?

Er zijn factoren die de snelheid van huidveroudering kunnen versnellen. Inwendige factoren zijn genetisch bepaald. Deze factoren kunnen we niet veranderen. Op uitwendige factoren hebben we wel invloed. Dit zijn bijvoorbeeld de blootstelling aan zonlicht, het gebruik van nicotine of alcohol, onze voeding en het klimaat. Met natuurlijke huidverzorging ondersteunen we onze huid op een natuurlijke manier.

Door in- en uitwendige factoren veranderd onze huid zichtbaar. Hier kunnen we soms last van krijgen. Een aantal dingen veranderen de structuur:

 

 1. Onze opperhuid wordt dunner doordat het aantal cellagen afneemt. Cellagen vormen een schild voor onze huid. Omdat dit schild veranderd, is onze huid kwetsbaarder. Daarom wordt onze huid droger, is het gevoeliger voor bijvoorbeeld pigmentvlekken, ontstekingen en eczeem.
 2. Onze lederhuid verandert ook:
  De hoeveelheid collageen en hyaluronzuur nemen af. Collageen en hyaluronzuur zijn eiwitten in ons bindweefsel die zorgen voor stevigheid. Doordat deze eiwitten afnemen, neemt de stevigheid af en wordt onze huid slapper. Hierdoor ontstaan er rimpels.
Ook de hoeveelheid elastine neemt af, waardoor onze huid minder soepel wordt. Hierdoor kan het zijn dat we snel wondjes krijgen als we wat ouder worden.

Je zou kunnen zeggen dat onze huid slijt. En dit ‘slijten’ begint al vanaf onze 20ste, maar wordt pas zichtbaar vanaf de 35ste tot 40ste. Soms krijgen we last van kleine dingen, hoe ouder we worden, hoe vervelender deze kwaaltjes kunnen zijn. De meest voorkomende klachten zijn:

 

 • Rimpels en lijntjes
 • Droogheid
 • Bleekheid
 • Kloven
 • Huidirritaties zoals eczeem
 • Pigmentvlekjes
 • Snel wondjes

Hoe geven we onze huid liefde?

Gelukkig kunnen we onze huid liefde geven met natuurlijke huidverzorging. Er zijn producten zoals Sheabutter die onze huid heel goed verzorgen. Sheabutter is een plantaardige boter die uit de pitten van de vruchten van een Sheaboom komt. Deze boter bevat een hoog aantal verzorgende ingrediënten en zorgt ervoor dat onze huid vocht vasthoudt. Hierdoor is het minder droog en verzacht het schraalheid. De Sheabutter heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor kloven en irritatie sneller verdwijnen. Lees op onze webshop meer over sheabutter

Shea Butter in natuurlijk huidverzorging

Sheabutter bevat de vitamines A, E en F. Vitamine A zorgt ervoor dat onze cellen sneller vernieuwen en het stimuleert de aanmaak van collageen. Iets waar juist onze oudere huid een tekort aan heeft. Vitamine E beschermt tegen zonneschade . Vitamine F ervoor dat onze huid vocht vasthoudt en sneller herstelt.

 

Doordat wij onze klanten regelmatig hoorden over huidproblemen hebben wij een natuurlijke huidverzorging ontwikkeld op basis van Sheabutter. Zo sluit deze aan op de huid van onze klanten. Wilt u meer weten over onze natuurlijke huidverzorging? Klik dan op de onderstaande link en vindt meer informatie op onze webshop.

Bekijk hier onze huidverzorging
Terug naar overzicht