Klovenzalf

Wat u moet weten over klovenzalf

Het is u vast al ter ore gekomen: Well-Fair heeft het assortiment uitgebreid met een huidverzorgingslijn! Deze lijn bestaat uit een dag- en nachtcrème, handcrème, bodylotion en een herstelbalsem, ook wel klovenzalf genoemd.
De unieke herstelbalsem van Well-Fair is tot stand gekomen doordat wij van veel klanten te horen kregen dat zij last hadden van een droge huid, met alle gevolgen van dien. Natuurlijk zouden wij Well-Fair niet zijn, als we niet op zoek zouden gaan naar gepaste oplossingen voor problemen die 50+'ers ervaren. Aan de slag dus!

 

Wat zijn kloven?

Kloven zijn scheuren in de huid die erg pijnlijk kunnen zijn, doordat de scheur soms erg diep kan zijn. Ze kunnen ontstaan door overmatig eelt, of door een droge huid. Doorgaans zien we dat kloven in de voet ontstaan door overmatig eelt, en kloven in de handen door een droge huid, dit is echter niet per definitie zo.

 

Kloven voet

Eelt ontwikkelt zich op plaatsen waar langere tijd veel druk op staat. Vaak is dat de hak, de voorvoet en de grote teen. U kunt dus al actie ondernemen om eelt (deels) te voorkomen door te kiezen voor andere schoenen of een zooltje. Hiermee kan de druk soms al verminderd worden. Daarnaast is het raadzaam om, in het geval van een afwijkende houding, naar fysiotherapeut te gaan. De fysiotherapeut kan u helpen om door verandering in de houding minder klachten te ervaren.


Door het dragen van open schoenen of slippers droogt de huid sneller uit en is de kans op kloven ook groter. Daarom kunt u, als last van heeft van eelt of kloven, dus het beste dichte schoenen dragen.

De huid op de voeten is van nature al droger dan elders op het lichaam. Hierdoor zal er sneller eeltvorming plaatsvinden. De randen van eelt zijn vaak erg hard en de zachte huid eronder scheurt dan, hierdoor kan het gaan bloeden. Bij beweging kan dit erg pijnlijk zijn, dat is natuurlijk vervelend!

Zowel bij veel als weinig eelt is een bezoek aan een ervaren pedicure altijd een goed idee. Deze kan u ook passende tips geven om de huid van uw voeten goed te verzorgen.
Bij mensen uit bepaalde risicogroepen is het belangrijk dat kloven goed en tijdig worden behandeld door een professional zoals een medische pedicure, denk dan bijvoorbeeld aan diabetespatiënten.

Meneer smeert zijn hak in

Ook de huid op de vingers is droger dan de huid op andere plekken van ons lichaam. Daarnaast gebruiken we onze handen intensief en heeft het vele handen wassen, zéker zoals we dat het afgelopen jaar hebben gedaan, niet bijgedragen aan de kwaliteit van onze huid.

Naast zeep komen onze handen met nog veel middelen in aanraking. Zo zijn schoonmaakmiddelen ook erg schadelijk voor onze huid en het vochtgehalte in onze huid. Het is dan ook verstandig om handschoenen te dragen bij het schoonmaken.
Het weer heeft ook effect op onze huid. U zult wel herkennen dat in de koude, droge winterlucht uw huid sneller uitdroogt. Met als gevolg dat er sneller scheurtjes in de huid zullen ontstaan.

 

Waarom klovenzalf?

Toch hebben uw handen en voeten vaak, naast bovenstaande tips, net nog een beetje extra zorg nodig. Door te smeren met een zachte klovenzalf wordt de huid zachter. Dit voelt prettiger en verminderd de kans op kloven.
Well-Fair heeft een herstelbalsem ontwikkeld die bijdraagt aan het herstellen van scheurtjes en kloven in de huid. Heeft u nou echt heel erg last van een droge huid op handen en/of voeten? Smeer de huid dan extra dik in en trek hierna katoenen sokken en handschoenen aan. Op die manier trekt de balsem goed in, en ontstaan er geen vlekken op uw beddengoed.


Voor het beste resultaat raden wij aan om de klovenzalf 2 maal daags, 7 dagen lang, op te smeren. Voor onze complete huidverzorgingslijn kunt u onze webshop bezoeken.

Terug naar overzicht