Droge huid winter en herfst

Ervaart u ook een droge huid tijdens de koude maanden?

Zodra de zomer voorbij is en het weer slechter wordt, krijgen veel mensen last van hun huid. Dan wordt het tijd om op internet te zoeken: droge huid winter. Waar komt dit door? Hoe kan het dat we last krijgen van een droge huid in de winter en herfst?

 

Waarom een droge huid in de winter en herfst?

U herkent het vast wel. Na het douchen trekt de huid een beetje, en we krijgen wat droge plekjes. We noemen dit ook wel een winterhuid.

In de zomer heeft onze huid het meest te verduren. Veel zon en warmte, we transpireren meer en we gebruiken meer producten zoals zonnebrand. Ondanks dat het allemaal lekker is, en we met zonnebrand natuurlijk onze huid ook beschermen, is het niet per se de beste verzorging.
In de herfst en in de winter hebben we meer de kachel aan en minder de ramen open. Hierdoor is de lucht in huid droger dan in de zomer, en droger dan dat goed voor onze huid is.

De herfst is dus voor veel mensen de periode om een inhaalslag te doen als het gaat om huidverzorging.

Meneer met gezichtsmasker

Tips tegen een droge huid in de winter

Wat kunt u nou doen om een droge huid in de winter en herfst te voorkomen, of om uw huid zo goed mogelijk te verzorgen?

  • Ga niet te lang in bad of onder de douche. Het water droogt onze huid uit. Heeft u nou zin om toch even in bad te gaan? Gebruik dan een badolie in plaats van badschuim.

  • Gebruik, ook in de herfst en de winter, een crème mét SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor, dit beschermt onze huid dus tegen schadelijke UV-straling.

  • Reinig de huid elke dag en scrub regelmatig. Door te reinigen, verwijdert u vuildeeltjes die in de loop van de dag aan uw huid zijn blijven hangen. Met een scrub verwijdert u dode huidcellen en schilfers. Gebruik een scrub op oliebasis, zo heeft het een dubbele verzorgende werking.

  • U kunt uw huid sterker maken door het gebruik van een Well-Sun. Een Well-Sun wordt in uw douche geplaatst en is voorzien van een Infrarood functie en een onschadelijke UV-B functie. Door een kleine dosis UV-B maakt u uw huid sterker en kunt u uw vitamine D niveau verdubbelen. 

Well-Fair huidverzorging tegen winterhuid

Sinds een aantal maanden is ons assortiment uitgebreid met een huidverzorgingslijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de ouder wordende huid. Een veel voorkomende klacht bij 50+’ers is dat de huid droger wordt, en mensen last van kloofjes en scheurtjes ervaren.
Onze herstelbalsem verzorgt en voedt de ouder wordende huid en zorgt ervoor dat scheurtjes verzachten en herstellen. De bodylotion hydrateert en verzacht uw huid na een douche.

Ontdek hier meer over onze huidverzorgingsproducten en wat ze voor uw huid kunnen betekenen.

Well-Fair luxe huidverzorging
Mevrouw met een stralende huid met de juiste huidverzorging
Terug naar overzicht