Zorgbed

Een comfortabel zorgbed met alle gemakken en comfort.

Meer informatie

Een comfortabel zorgbed met alle gemakken en comfort.

Een mooi bed als zorgbed

Mooi voor nu, handig voor later

Zorg komt vaak onverwachts. Dankzij het LevelFit bed van Well-Fair is uw bed in een handomdraai een zorgbed. Zo kunt u te allen tijde genieten van het comfort van uw eigen bed.

De hoog laag boxspring van Well-Fair maakt op- en schoonmaken van het bed eenvoudig-1

Wat is een zorgbed

Ervaar en beleef het zelf

Steeds meer ouderen in Nederland nemen een zorgbed in gebruik. Deze kan namelijk makkelijk aangepast worden naar uw zorgvraag. Ideaal voor het geval dat u verwacht dat u binnen een relatief korte tijd (medische) zorg nodig heeft. Om deze zorgverlening mogelijk te maken, is het zorgbed van Well-Fair van enkele ondersteunende functies voorzien. Tevens kunnen andere, nuttige functies makkelijk worden toegevoegd. Denk hierbij aan:

  • veiligheid;
  • anti-decubitus;
  • verstelbaarheid;
  • bedieningsgemak;
  • een-hoog-laag-functie.

Het ontstaan van LevelFit

Naar aanleiding van een persoonlijke ervaring

“Mijn vader werd ziek. Een trotse man, die noodgedwongen op een ziekenhuisbed kwam te liggen. Mijn ouders konden op dat moment niet meer naast elkaar slapen, omdat het bed niet in de slaapkamer neergezet kon worden. Mijn moeder bleef op de bank slapen, zodat zij nog bij haar man in de buurt was. Dit bracht mij op een idee, want dit was niet de manier waarop je thuis ouder wilt worden. Vooral niet wanneer je zorgbehoevend wordt.”

- Jaap Frens -

Voldoet aan ARBO-regels

In de eerste plaats wordt het zorgbed van Well-Fair ontwikkeld om u een comfortabeler leven te bieden. Daarnaast willen wij ook de hulpverleners ontlasten. Denk hierbij aan alle mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers. Zij moeten - om u de juiste zorg te verlenen - met dit bed kunnen werken. Hierbij is de werkhoogte van belang. Ons zorgbed is daarom heel makkelijk in hoogte te verstellen. Hiermee voldoet het aan de gestelde ARBO-regels.

De voordelen van een zorgbed

De ideale mix in onze seniorenbedden

Helaas. Er komt een tijd dat u niet meer zo mobiel bent of wel wat extra comfort kunt gebruiken. U verliest af en toe uw evenwicht en het lopen begint moeilijker te worden. In deze gevallen is de aanschaf van een zorgbed zeker aan te raden. Dit slaapmeubel kent namelijk een aantal belangrijke voordelen.

Makkelijker uit bed
Niets is zo vervelend als moeilijk uit bed kunnen komen. Helemaal als u hierbij om hulp moet vragen. Dat is dan ook één van de vele redenen waarom wij bij Well-Fair dit zorgbed hebben ontwikkeld. De verhoogde bedrand moet ervoor zorgen dat u makkelijker in én uit uw bed kunt komen. Uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid blijven zo langer intact.

Een valbeveiliging
Een valpartij is vaak de reden dat 65+-ers in een verzorgingstehuis terecht komen. Ze vertrouwen zichzelf niet meer en verruilen hun thuis - vaak met pijn in hun hart - om voor een woonvorm, waarin ze in de gaten worden gehouden. Met het zorgbed van Well-Fair is de kans groot dat u dit moment kunt uitstellen. Het zorgbed is namelijk voorzien van een valbeveiliging. De slaapkamer blijft daardoor vertrouwd gebied.

Makkelijker te reinigen
Eens in de week is het weer zover: tijd voor de grote schoonmaak. Bed verschonen. De slaapkamer stofzuigen. Hoe ouder u wordt, hoe moeizamer dit proces zal verlopen. Met het zorgbed van Well-Fair wordt dit echter kinderspel. Uw rug wordt namelijk veel minder belast. Dankzij de wieltjes kunt u ons zorgbed daarnaast moeiteloos verschuiven. Hierdoor kunt u ook de ruimte onder uw slaapmeubel met gemak onderhouden.

Maximaal comfort
Het zorgbed van Well-Fair is voorzien van een elektrische bodem. Ideaal, want het verstellen van uw been- en rugondersteuning kan hiermee los van elkaar geregeld worden. Dit is niet alleen ontzettend behulpzaam, maar vooral ook erg comfortabel. U kunt namelijk heel makkelijk rechtop in uw zorgbed zitten. Zo kunt u op een ontspannen manier naar uw televisie kijken of uw eten nuttigen.

Voorkom onnodige ziekenhuisopnames
In Nederland zijn er steeds minder verzorgingstehuizen. Senioren worden om die reden genoodzaakt om langer thuis te blijven wonen. Gaan zij onverhoopt achteruit en kunnen de mantelzorgers dit niet aan? Dan lopen zij het risico om - vaak onnodig - in een ziekenhuis te worden opgenomen. Met het zorgbed van Well-Fair kunt u deze situatie zoveel mogelijk voorkomen.

 

Het hoog laag bed van Well-Fair is van alle gemakken voorzien

Het nieuwste hoog-laag systeem

Het LevelFit bed is een ideaal zorgbed. Op de laagste stand is niet te zien dat het bed tot wel 80cm hoogte te verstellen is. Deze hoogte is nodig, indien u zorg ontvangt. De bedden zijn apart van elkaar verstelbaar. Op deze manier kunt u nog naast elkaar blijven slapen.

De seniorenbedden van Well-Fair zijn eenvoudig te verstellen met de handige afstandsbediening

Handige afstandsbediening

De afstandsbedining ligt daadwerkelijk in uw hand. Door de grote verlichte toetsen is het bed eenvoudig in alle verschillende posities te verstellen. Van leesstand tot hoog-laag functie om enevtuele zorg te ontvangen.

Met behulp van het poot- wielsysteem is het bed eenvoudig te verrijden

Eenvoudig deelbaar

Door het handige wiel- en pootsysteem van het bed is deze eenvoudig van de rem te halen en te verrijden. Eenmaal de juiste positie gevonden kan het bed weer op de poten vastgezet worden. Zonder te verschuiven.